Sin cuarentena ni PCR en un colegio de Silla tras el positivo de una alumna
Exterior del colegio El Patí de Silla.

Un grup de pares del col·legi El Patí de Silla han sol·licitat a les Conselleries d’Educació i Sanitat la realització de proves PCR per als seus fills després de donar positiu en coronavirus una companya de la classe.

Els pares dels 15 alumnes de sisè d’Educació Primària han mostrat el seu malestar en un comunicat. En ell expliquen que va ser el divendres quan se’ls va notificar el contagi d’una xiqueta del curs. En el missatge de l’equip directiu del col·legi se’ls explicava la situació i el modus operandi. Aquest suposava la pròxima realització de test per als escolars de la classe i la quarentena d’aquesta.

No obstant, després d’això va arribar la incredulitat i la sorpresa. “Lluny del que apuntava la primera comunicació del centre educatiu i en la que s’indicava una nova comunicació per a realitzar les PCR’s, al llarg del matí l’única informació que hem tingut és que s’alçava la quarentena dels alumnes i no es practicaran les proves“.

Segons EFE, fonts de Sanitat han explicat que no es considera als estudiants d’aquesta classe com a “contactes estrets” de la contagiada. Per això, consideren que “no és necessari ni el seu aïllament ni la realització de PCR”.

ELS PARES SOL·LICITEN REVISAR EL PROTOCOL ESCOLAR

Els pares de l’El Patí de Silla han sol·licitat a la Conselleries que es revise el protocol per a prendre les mesures oportunes que sí s’han realitzat en altres municipis valencians com el cas de Rafelbunyol.

“Ens sembla inversemblant que no es vaja a prendre cap mesura de control”, expliquen. “Estem parlant de la salut de 15 xiquets. Poden estar contagiats i el més important, poden propagar el virus per una errònia decisió”.