Los 7 barrios de Valencia con más coronavirus
Imagen de paseantes en la céntrica Plaza del Ayuntamiento de Valencia.

La ciutat de València és la que està registrant més casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Dels 653 nous positius del dijous notificats per Sanitat, 328 pertanyen a la totalitat de la província i 4 dels 20 nous brots estan dins de l’àrea metropolitana. Aquests sumats a les dades dels dues últimes setmanes suposen més de 1.500 nous positius a la ciutat.

No obstant això, els casos de coronavirus no es reparteixen igual pels carrers de València. El estudi de les aigües residuals està permetent conèixer el grau d’infecció que hi ha en cada barri. Aquestes investigacions impulsades per Global Omnium so pioneres i ajuden a identificar el grau d’afecció de la pandèmia per a saber on atacar-la.

Ahir es van presentar les últimes dades de l’estudi i es va donar a conèixer els set barris amb més presència de COVID-19. Segons ha arreplegat Les Províncies, destaca el cas de la zona de Trànsits en el sud de València. Allí es troba el barri de Malilla, el més afectat de la ciutat actualment.

Des de la regidoria del Cicle Integral de l’Aigua han assegurat que això no guarda relació amb la ubicació de l’Hospital La Fe. Pel que sembla, en les últimes onades de rastreig el barri no estava entre els més afectats i sí que hi havia hospitalitzacions. Per això, descarten que siga La Fe el que altere les dades de Malilla.

MÉS NETEJA I CONTROL POLICIAL

Els altres quatre barris amb més coronavirus detectat en les aigües residuals són Benicalap, Orriols, Torrefiel i Zaidía. Alguna cosa per darrere queda l’Eixample encara que amb una tendència descendent igual que succeeix en Sant Marcelino.

Durant les pròximes jornades, l’Ajuntament de València reforçarà la neteja i desinfecció de tots aquests barris. A més, hi haurà un increment de les patrulles policials per a controlar que es compleix amb l’ús de màscares i el distanciament social.