Sidecars

La primera edició del Festival Indispensables de Sogorb se celebrarà el pròxim dissabte, 22 de desembre, al Pavelló Multiús de la localitat castellonenca. El públic podrà gaudir amb les actuacions dels madrilenys Sidecars, els barcelonesos Elefantes i la formació local Viridian.

S’ha de recordar que el Festival Indispensables de Sogorb estava programat per al passat 24 d’agost. Tanmateix, l’espectacle es va haver d’ajornar per la lesió de Juancho Conejo, vocalista de Sidecars, qui va patir dues fissures òssies en el genoll i el fèmur durant una actuació a Arenas de San Pedro (Àvila). S’ha de destacar que les persones que no van demanar la devolució de l’import de l’entrada podran accedir al recinte en aquesta ocasió. D’altra banda, el certamen arriba a l’Alt Palància després del seu exitós pas per Albacete i València.

Les bandes participants
Des de la seua aparició fa deu anys, Sidecars ha sigut una de les bandes més actives del pop-rock estatal. Amb centenars de concerts a les seues esquenes, quatre àlbums d’estudi i un en directe, el trio format per Juancho (veu y guitarra), Gerbass (baix) i Ruly (bateria) suma desenes de milers de seguidors. D’aquesta manera, el seu últim disc, Cuestión de gravedad (Warner Music), va entrar directament en el número 3 de las llistes de vendes en octubre de 2017 i es va mantenir en els rànquings durant més de vint setmanes. A més, cançons d’eixe disc com “Amasijo de huesos”, “Tu mejor pesadilla” o “Locos de atar” figuren entre els seus temes més escoltats.

D’altra banda, Elefantes presentarà les cançons del seu treball més recent, La primera luz del día (Warner Music). Editat el passat mes de febrer, les seues dotze composicions fan un recorregut per les sensacions que pot experimentar una persona al llarg d’un dia. Per tal d’aconseguir-ho, Shuarma (veu i guitarra), Jordi Ramiro (bateria), Julio Cascán (baix) i Hugo Toscano (guitarra) juguen amb el pop eteri, les melodies ballables i els tocs flamencs. A més, el quartet recordarà els temes més coneguts que conformen una trajectòria de més de vint anys.

Per últim, la formació local Viridian desplegarà el seu contundent joc de guitarres adobat amb sons electrònics. La banda es va formar en febrer de 2016 amb Eva Norvak (guitarra i veu); José Marcaacme (teclat); María José Blas (baix); Nuri Wider (bateria) i Óscar Arnau (guitarra i veu). La seua primera referència discogràfica, l’EP Let’s Make Noise, va aparèixer el passat mes de febrer.