Sergio Guillem: “Hem aconseguit visualitzar en 360 graus les tècniques de David Ferrer”

Sergio Guillem está muy vinculado al mundo del tenis e imparte clases dando a conocer la historia del deporte

Aprendre les tècniques del tennis amb les noves tecnologies és possible gràcies al llibre de Sergio Guillem “Tennis coach: juga com David Ferrer”. Sergio Guillem està molt vinculat al món del tennis i imparteix classes donant a conèixer la història de l’esport, mitjançant el llibre aborda la tècnica i les característiques del joc de David Ferrer, vinculat a una APPd’ensenyament interactiu.

El llibre Sergio explica al costat de David Ferrer la tècnica del tennis, l’evolució des que aquest esport existeix fins a l’actualitat, i després quin és la tècnica de David, cadascun dels seus cops. L’autor destaca que “primer hi ha una explicació en text molt detallada. El llibre ve acompanyat d’una App, per si sola té una locució i animació de David Ferrer, un personatge realista però és una caricatura, si te la descarregues veus a David com executa cadascun dels seus cops. Ho pots veure a velocitat més lenta, es para, hi ha una explicació molt detallada juntament amb cada moviment. És una realitat augmentada que va més enllà del paper, està animat, viu, s’està movent i t’està parlant, la mateixa locució. El personatge de David ho pots visualitzar en 360 graus, és una forma nova d’ensenyar la tècnica de l’esport”.

Guillem subratlla que “el llibre sense la Appperd molt, l’explicació tècnica amb els cops ja s’ha fet moltes vegades, però mai s’ha fet a través d’una tecnologia com és la realitat augmentada. Aprendre a jugar al tennis de per si mateix, és complicat, perquè és un esport molt tècnic i requereix moltes hores d’entrenament, aquest projecte està centrat en els nens a amateurs que volen aprendre a jugar al tennis i que estan entrenant per a això, seria un complement a les seves classes. Fins ara la tècnica en els manuals s’explica amb 5 vinyetes, en blanc i negre, em sembla mitjà lògic que això fos així en 1980, però ara en el 2018 hi ha una tecnologia molt millorable, que pot aportar moltíssim més al coneixement del nen o adult que vulgui aprendre”.

Sobre per què va triar a David Ferrer, respon que “és una persona propera, viu entre València i Xàbia, el seu entrenador és molt amic meu i ens coneixem des de chiquititos. David és una persona accessible i tècnicament podria aportar un ensenyament de cadascun dels cops molt neta. La tècnica del tennis depèn molt de la persona que ho practica. Té una tècnica molt susceptible de ser imitada, Rafa Nadal és un megacrack però juga d’una manera peculiar que solament aconsegueix fer-la ell. La tècnica de David Ferrer té la particularitat que en el revés a dues mans, ell deixa anar una mica la rajo raqueta, que no se sol recomanar en l’ensenyament infantil, ho fa així per aconseguir més potència en el cop”.

L’autor de llibre ressalta que “per jugar al tennis cal tenir temps, són moltes hores, la coordinació és molt important en aquest esport, cal coordinar la raqueta i la mà amb la pilota, hi ha gent que té facilitat. Si ja saps jugar una miqueta és qüestió de mentalitat, és un esport individual on hi ha un enfrontament d’un contra un, molt dur, al final el tema mental és determinant”.