Semana Santa Marinera
Procesión de la Semana Santa Marinera.

El Ministeri de Sanitat presentarà aquesta vesprada a les autonomies el document “Proposta de Mesures de Salut Pública enfront del COVID-19 per a festes de Setmana Santa 2021”. En ell es detalla un full de ruta comú per a Espanya que s’aplicaria del 26 de març al 9 d’abril.

Durant la pròxima setmana, els governs autonòmics estudiaran la proposta per a procedir a la seua aprovació el dijous 10 de març durant el Consell Interterritorial. L’objectiu és aplicar les mateixes restriccions en tot en territori nacional per a evitar la quarta ona.

En l’acord figuren diverses mesures clau referents a la mobilitat i el toc de queda. Segons la proposta, durant el període assenyalat s’establiria el tancament perimetral de totes les autonomies. També es pretén que els estudiants universitaris que resideixen fora de les seues ciutats d’origen no tornen en vacances i romanguen en els llocs on realitzen els seus cursos acadèmics.

A més, el toc de queda continuaria actiu recomanant-se aplicar-ho des de les 22.00 hores fins a les 06.00 hores. De la mateixa manera, amb les noves restriccions també es prohibirien esdeveniments massius de “qualsevol índole”; les reunions socials en espais públics mai serien de més de 6 persones; i les trobades socials en llocs tancats estarien vetats.

Encara que el document encara no s’ha consensuat, s’espera que el Consell done el vistiplau. Les mesures presentades resulten concordes amb les mantingudes actualment en la Comunitat Valenciana. A més, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ha anunciat el tancament perimetral de l’autonomia per a Setmana Santa.

14 DIES DE RESTRICCIONS PER SETMANA SANTA

Ara faltaria limitar el període exacte de les restriccions. El document de Sanitat especifica la seua aplicació per a un total de 14 dies. Aquests serien des del divendres 26 de març (previ al Diumenge de Rams) fins al divendres 9 d’abril.

No obstant això, la ciutat de València presenta la peculiaritat. La Pasqua s’estén fins al dilluns posterior amb la celebració local de Sant Vicent Ferrer, enguany marcada per al 12 d’abril. Per tant, aquest període marcat pel Ministeri podria estendre’s uns dies més des de la Generalitat amb la finalitat d’evitar la mobilitat dels valencians encara que no serà fins la setmana vinent quan es conega la decisió acordada.