El nuevo semáforo Covid cambiará la situación de riesgo en la Comunitat Valenciana
Nuevos parámetros del próximo semáforo Covid en España.

El Ministeri de Sanitat es prepara per a canviar el semàfor d’indicadors de la pandèmia, l’eina utilitzada per les autoritats per a la aplicació de noves restriccions segons l’avanç del coronavirus.

El nou semàfor Covid es debat aquest dimarts. Es preveu que siga una versió més suavitzada que l’actual sistema de mesurament. L’objectiu és comptar amb un mesurador de la pandèmia més concorde al context actual on la majoria de la població està immunitzada; les defuncions han descendit; i els pacients Covid que requereixen d’atenció sanitària són menys actualment.

Segons l’esborrany del nou semàfor sanitari, el risc extrem que fins ara s’aplicava en aquelles localitats amb una incidència acumulada superior als 250 casos ara, es donarà quan se superen els 500 casos per cada 100.000 habitants; el risc alt serà de 300 a 499 casos en lloc de 150-249; el risc mitjà es declararà entre els 100 i 299 casos en comptes de 50-149; i el risc baix serà de 50 a 99 en lloc de 25-50.

Quant a la classificació de l’escenari de “nova normalitat” també hi ha canvis. Fins ara, aquesta era la situació que es declarava quan la incidència acumulada era per davall dels 25 casos. No obstant això, amb el nou semàfor aquest nom desapareix i es canvia per “circulació controlada”, un estat que s’aplicarà a partir d’una IA de 50.

Amb aquesta nova situació, el panorama de la Comunitat Valenciana canviarà. Actualment l’autonomia compta amb una incidència acumulada de 88,09 casos per cada 100.000 habitants. Amb aquesta xifra, el territori valencià està en un estat de situació de “risc mitjà”. No obstant això, amb els nous paràmetres sanitaris es modificarà i la Comunitat retrocedirà al nivell de risc baix.