El bàsquet en cadira de rodes no descansa per Setmana Santa i és que els Jocs Paralímpics estan en joc. La selecció espanyola entrena aquests dies en l’Alqueria del Basket de València per a preparar els Europeus, una competició que suposarà per a quatre seleccions el passaport directe a Tòquio 2020.

En els últims anys, la selecció nacional de bàsquet en cadira de rodes ha aconseguit classificar-se per als jocs de Londres i Brasil on a més van aconseguir la medalla de plata. Molt entrenament i sacrifici és el secret d’aquests jugadors que viuen per a l’esport.

A pesar de que el bàsquet en cadira de rodes és un dels esports més populars del programa paralímpic, hui dia encara falta molta afició i ajuda econòmica.

El cos tècnic dirigit per Óscar Trigo viatjarà a Polònia el pròxim mes d’agost. Allí s’enfrontaran a les millors seleccions europees per a tractar de conquistar el continent abans d’anar a per l’or en les Jocs Paralímpics de Tòquio.

La selecció espanyola de Bàsquet a Cadira de Rodes en L’Alqueria del Basket.

Així és el bàsquet en cadira de rodes

El bàsquet en cadira de rodes és un dels esports més populars del programa paralímpic. Va començar a implantar-se per a rehabilitar als soldats estatunidencs ferits durant la II Guerra Mundial, però la seua popularitat es va estendre ràpidament per tot el món. En l’actualitat, es practica en més de 80 països.

Les regles del bàsquet en cadira de rodes són pràcticament les mateixes que les de la modalitat del carrer: la pista té les mateixes mesures, les canastres estan a igual altura i el sistema de puntuació és idèntic: dos punts per a les canastres reeixides durant el joc, un per cada tir lliure anotat i tres per a les pilotes encistellades des de més de 6,75 metres de distància. L’única diferència consisteix en el fet que els jugadors han de botar o passar la pilota després d’espentar la cadira dos vegades.

En el bàsquet en cadira de rodes els equips també consten de dotze jugadors, amb un màxim de cinc en pista. A cada esportista se li assigna una puntuació entre l’1.0 i el 4.5, segons el seu menor o major habilitat funcional. Durant el joc, la suma dels punts dels cinc jugadors en pista no pot excedir de 14.