Los seis barrios de Valencia con más coronavirus
Fuente: SARS-GOanalytics. 22 de febrero de 2021.

La incidència del coronavirus en les aigües residuals de la ciutat de València registra un descens important en les últimes cinc mostres analitzades. Així ho reflecteixen els dades de les dues últimes setmanes facilitats per la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía.

Els nivells de restes de coronavirus en les aigües residuals de la ciutat estan baixant des de fa tres setmanes de forma clara i sostinguda”, ha afirmat Valía. La regidora ha explicat que “ara mateix, registrem nivells similars a les setmanes anteriors a les festes nadalenques“. No obstant això, ha declarat que encara estem “per damunt dels nivells previs al pont d’octubre”.

No obstant això, la presència del virus en les aigües residuals no és homogènia en tota la ciutat. Els barris més afectats són Jesús-Patraix; Poblats Marítims; Camins al Grau i la part aquest de Pla del Real, registrant una incidència més elevada que en la resta de la ciutat. Per damunt de la mitjana de València també es troben la parteix nord de Trànsits (Benicalap i Rascanya) i Sant Marcel·lí.

Elisa Valía ha considerat que les dades són “encoratjadores”. “Demostren que les mesures restrictives han funcionat, atès que hem aconseguir reduir dràsticament la concentració de restes de coronavirus en aigües residuals”. “En qualsevol cas”, ha advertit, “continuem tenint una situació preocupant”.

Per això, la regidora ha fet una “crida a la responsabilitat”. Valía ha demanat a la ciutadania reduir “els desplaçaments i les reunions socials a l’estrictament imprescindible, per a evitar que el coronavirus continue expandint-se per la ciutat”.