El coronavirus se cobra 12 fallecidos y 246 nuevos contagios en la Comunitat Valenciana
Miembros de una ambulancia en el traslado de un paciente durante la pandemia. / FOTO: Eduardo Sanz - Europa Press.

La consellera de SanitatAna Barceló, ha destacat que és el segon dia consecutiu en el qual les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) de la Comunitat Valenciana no han registrat cap ingrés per coronavirus.

Així mateix, en aquests moments queden actius 3.300 dels casos detectats des de l’inici de la pandèmia, la qual cosa suposa el 23%. A la província d’Alacant representa el 20% i a Castelló i València el 25%.

D’altra banda, la consellera ha assenyalat que durant les últimes 24 hores s’han produït 222 noves altes. Per  tant, amb aquestes noves altes s’eleva a 9.490 les persones que ja han superat la malaltia en tot el territori. Això equival a quasi 7 de cada 10 persones.

Quant a casos positius nous, s’han detectat 24 nous casos a través de PCR i 85 a través de test ràpid. Així, eleven a 10.784 per PCR i 3.370 per test ràpid el total de positius des que va començar la pandèmia.

Així mateix, Barceló ha explicat que continua en descens el nombre de persones hospitalitzades. Hui dia hi ha 26 persones menys ingressades als hospitals valencians respecte al dia d’ahir, en concret són 411 persones ingressades. En les UCI la tendència també és descendent. En aquests moments hi ha 69 pacients ingressats, 9 menys que en l’última actualització.

NOU MORTS EN L’ÚLTIMA JORNADA

Des d’ahir s’han produït 9 noves defuncions. La xifra eleva a 1.364 les persones que han sigut víctimes de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Per províncies són: 205 a Castelló, 479 a Alacant i 680 a València.

Actualització de la situació en residències

Avui dia, hi ha algun cas positiu en 93 centres. Són 13 a la província de Castelló, 35 a Alacant i 45 a València.

  • Residents nous positius: 6
  • Treballadors nous positius: 1
  • Residents morts: 1

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana.