Santiago Ballester, candidat a cultura festiva pel Partit Popular, va visitar el plató de 7 Televalencia per a parlar del seu programa polític en matèria de les festes i tradicions de la ciutat de València.

Santiago, va voler recalcar el seu historial faller i va explicar que quan va rebre la telefonada de Maria José Catalá es va mostrar disposat a seguir els seus consells de conjuminar la falles i de realitzar una gestió excel·lent, però sempre que, no rebera cap norma política per a dirigir les Festes.

En referència al món de les falles, va mostrar el seu compromís d’ajudar el Gremi d’Artistes Fallers amb un augment de subvenció del 20%, i tractar d’ajudar-los per a acabar amb l‘intrusisme, a través d’assegurances obligatòries, exigint-los el TC2…i va establir la necessitat de crear sponsors, per a aportar ajuda a les comissions.

Santiago va parlar de la necessitat d’analitzar en quines condicions es troba Junta Central Fallera, delegació a delegació, per a després poder realitzar les millores que siguen necessàries. Va voler destacar a més que la Festa s’ha polititzat en els últims anys i va recordar que el congrés faller és necessari però quan les coses estiguen més tranquil·les.

Respecte a les Festes de la ciutat, va reafirmar que el diàleg és el millor mitjà per a analitzar quina és la situació actual i quins són els problemes principals que existeixen per a poder aportar solucions i va parlar de la promoció com a imprescindible perquè les festes es coneguen i evolucionen.

El candidat, es compromet a oferir comprensió, diàleg, un bon finançament i a deixar que les festes treballen i en el cas que no governara Catalá, continuarà treballant per la Festa tractant d’aprendre del sistema de l’administració.