Sanitat prevé adelantar la vacunación de los treintañeros con nuevo récord de dosis
Profesionales sanitarios de la Comunitat Valenciana en los centros de vacunación.

El procés d’immunització enfront de la COVID-19 de les persones de 30 a 39 anys ha arrancat ja en diverses autonomies espanyoles. Ara la Comunitat Valenciana tracta de no quedar-se arrere i fer un salt en la campanya de vacunació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava aquest cap de setmana que durant els pròxims dies tractaran de produir una acceleració en l’administració de 500.000 dosi. Segons Puig, la quantitat de vacunes que seran administrades representa un nou rècord setmanal.

En concret, la immunització se centrarà en administrar la segona dosi a les persones de 60 i 65 anys que van rebre un primer sèrum d’AztraZeneca i que estaran vacunades en uns deu dies. El líder del Consell ha assegurat que amb aquesta acceleració, més del 90% dels majors de 60 estaran immunitzats.

Així mateix, es continuarà avançant en el grup d’edat de 40 i 49 anys. Aquests estan sent immunitzats amb Janssen, Moderna i Pfizer. A més, es procedirà a vacunar a unes 5.000 persones en situació de gran vulnerabilitat social.

D’altra banda, en alguns punts de la Comunitat Valenciana arranca hui la vacunació dels treintañeros. Es tracta principalment de localitats de l’interior encara que l’objectiu és arribar a la totalitat de l’autonomia al més prompte possible. El 17 de juliol era la data prevista per a immunitzar a aquesta franja d’edat però s’espera agilitar amb el nou rècord de dosi d’aquesta setmana.

LA COMUNITAT REP MÉS DE 150.00 DOSI PER A la VACUNACIÓ

Un avió ha aterrat aquest matí a Manises amb 161.000 dosi de vacunes segons ha informat la Delegació del Govern. Totes elles seran distribuïdes en la Comunitat Valenciana. Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han custodiat el seu trasllat. El departament de Sanitat Exterior ha certificat la seua administració.