Sanitat reanuda la vacunación contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana
Paquete con el envío de las vacunas Pfizer.

La Conselleria de Sanitat ha reprès aquest dimarts el programa de vacunació enfront de la COVID-19 en algunes residències valencianes. La campanya torna així a reiniciar-se després de el problema logístic patit el dilluns per la farmacèutica Pfizer. L’incident en l’enviament va impedir la distribució de les vacunes a diversos països d’Europa, entre ells Espanya.

La Comunitat Valenciana va començar el diumenge la vacunació enfront del coronavirus. En la primera jornada es va vacunar a 775 persones de set residències de majors. La idea era prosseguir el dilluns però la impossibilitat de rebre les noves dosis va obligar a Sanitat a detenir la vacunació. No obstant això, hui es reprendrà en moltes de les residències encara que dependrà de l’hora d’arribada de les dosis als tres centres de distribució i el seu posterior repartiment.

A partir d’ara cada setmana, Pfizer té el compromís de lliurar al voltant de 30.000 vacunes. Alacant rebrà 10.000 dosi; 5.000 Castelló; i 16.000 es destinaran a la província de València.

PLA DE VACUNACIÓ

Sanitat ha dissenyat un pla de treball perquè les persones que resideixen o treballen en residències de majors i en residències amb persones amb diversitat funcional, hagen rebut la primera dosi a mitjan gener.

El següent grup de vacunació és el del personal sanitari. S’anirà vacunant d’acord amb la disponibilitat de les dosis i s’avançarà en cadascun dels grups en funció d’aquesta disponibilitat.

L’objectiu és que el 18 de gener comence la vacunació de la segona dosi per a immunitzar als majors.