Sanitat reconoce que el coronavirus avanza
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, durante su comparecencia en Les Corts Valencianes.

La consellera de SanitatAna Barceló, ha reconegut que la transmissió del coronavirus està «sense control» en la Comunitat Valenciana. Així ho ha assenyalat aquest matí durant la seua compareixença en la diputació permanent de Les Corts. En ella ha realitzat un balanç de la situació epidemiològica i de l’avanç de la campanya de vacunació.

«El nombre de casos positius, les hospitalitzacions i el número de morts superen ja les xifres de la primera ona», ha declarat. Segons Barceló, l’índex de reproducció del virus, és a dir, la capacitat de contagi per una persona és de 1,03. A més, la incidència acumulada en els últims 14 dies és superior a la mitjana d’Espanya amb 1.245 casos per cada 100.000 habitants.

De la mateixa manera, la consellera també ha alertat sobre l’augment de brots de coronavirus. Aquesta ha declarat que s’han registrat 5.163 brots des de l’inici de la pandèmia afectant 27.327 persones contagiades. Respecte al focus de contagi, Barceló ha comunicat que el 70% d’aquests brots tenen origen en reunions d’àmbit social o familiar.

En referència als contagiats de coronavirus, la consellera ha revelat que la majoria de casos s’estan donant entre tres grups de població. En primer lloc entre persones de 35 a 64 anys (39%); en segon lloc, els majors de 64 anys (26%); i el tercer bloc el formen els joves de 15 a 34 anys (23%).

Finalment, Barceló ha parlat de la taxa de letalidad. Aquesta ha assenyalat que actualment està en 1,77% havent deixat ja a 4.131 víctimes directes. «Darrere d’aquestes xifres hi ha vides trencades, inacabades. El coronavirus també ens ha condemnat a la soledat més absoluta en el moment del comiat».
Nova remesa de vacunes contra el coronavirus rebudes en l’aeroport de València.

VALÈNCIA REP 30.000 DOSI DE VACUNES CONTRA EL CORONAVIRUS

L’aeroport de Manises ha rebut aquest matí un total de 30.000 noves dosis de vacunes contra el coronavirus. El carregament ha arribat a les 6.20 hores el trasllat de les quals ha custodiat les Forces i Cossos de Seguretat de la Comunitat Valenciana.

Barceló ha recordat que fins ara ja s’han administrat 100.448 vacunes de la primera dosi i 4.537 de la segona. A més, ha anunciat que abans de mitjan febrer es produiran lliuraments superiors a les establides fins a compensar la reducció que va tenir lloc la setmana del 18 de gener.

«Continuarem amb les segones dosis en residències i en personal sanitari. I quan arriben les dosis de Moderna, iniciarem la vacunació de la primera línia en hospitals privats«, ha afirmat.