Sanitat habilita un nuevo teléfono para pedir cita previa con el médico
Personal administrativo sanitario en atención telefónica. / FOTO: ICS

La Conselleria de Sanitat ha habilitat un nou número de telèfon centralitzat per a la petició de cites prèvies. L’objectiu d’aquesta línia telefònica que arranca avui és que els usuaris puguen cridar quan els seus centres de salut no donen resposta davant el col·lapse.

“És una solució complementària mentre s’articula una centraleta per a tota l’atenció primària”. Així ho va presentar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la seua última compareixença davant la comissió d’Hisenda de les Corts.

“Si existeixen dificultats per a contactar amb el centre de salut, els ciutadans podran cridar al número de telèfon que s’habilitarà. Comptarà amb 200 locutors entrenats i oferirà el mateix servei disponible en la web o l’APP per a sol·licitar cita prèvia telefònica”.

MÉS PRESSUPOST PER A REFORÇAR LA SANITAT

Els Pressupostos de 2021 destinaran un total de 7.530 milions a Sanitat. Es tracta d’un 10,4% més que en l’actual curs. Segons Barceló, això reflecteix “l’aposta del Consell per enfortir els serveis públics”. A més, assegura que servirà per a “reforçar el sistema sanitari” després de la pandèmia del coronavirus.

El nou pressupost de Sanitat destinarà 65,4 milions a les noves tecnologies, un 28,3% mes que en 2020. L’objectiu és ampliar el nombre d’equips informàtics en atenció primària i avançar en la salut digital. A més, s’obrirà un Portal del pacient implantant un sistema de seguiment i monitoratge. També es potenciarà la medicina predictiva, preventiva, personalitzada, participativa i poblacional (les 5P) a través de les TIC.