Las discotecas valencianas reabren sus puertas con el fin del toque de queda
Un grupo de amigas en la discoteca L'Umbracle de Valencia.

48 hores és el que ha durat el últim decret del Consell sobre la desescaladaLa Conselleria de Sanitat ha modificat algunes de les mesures relatives a l’oci que hagueren començat a apreciar-se aquest mateix cap de setmana. En concret, ha matisat com serà el ball en les discoteques i l’aforament de cinemes i teatres.

Va ser aquest dilluns 27 de setembre quan la Mesa Interdepartamental va decretar deu noves mesures. Entre elles destacaven la fi de les restriccions d’aforaments en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques; i el retorn del ball a l’oci nocturn. La resolució va entrar en vigor el dimarts tenint vigència fins al divendres 8 d’octubre a les 23.59 hores.

No obstant això, algunes de les noves mesures han tingut un curt recorregut. El dimecres a la vesprada una nova ordre de Sanitat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) dictava matisos.

“S’ha observat la necessitat de realitzar certes matisacions en els apartats relatius a mesures sobre celebracions, esdeveniments o concentracions de persones; i mesures relatives a establiments d’oci i entreteniment”, explica el document.

LES NOVES MESURES MATISADES PER SANITAT

Segons el marcat, en cinemes, teatres i auditoris sí que es permet en consum de menjar i beguda. No obstant això, caldrà deixar un seient lliure entre persones o grups de persones no convivents. Fora d’aquest supòsit, l’aforament serà del 100%.

Respecte a l’oci nocturn, al principi es va establir una distància de 1,5 metres entre grups de taules. Ara la nova ordre marca que el consum de begudes i aliments es farà assegut en taules, havent d’assegurar-se el manteniment de la deguda distància de seguretat. A més, l’ús de màscara serà necessari quan no s’estiga consumint.

Seguint en l’oci nocturn, es permetrà ballar però amb matisos. Estarà prohibit utilitzar la pista de ball o similar. Serà obligatori utilitzar màscara i no es podrà consumir aliments o begudes durant aquest. Per tant, ballar estarà permès en l’espai circumdant a la taula on estiga situat cada usuari respectant-se la distància de seguretat.

Un altre dels canvis és el relatiu als esdeveniments, celebracions o concentracions de persones. Si en el decret del dilluns es va marcar que havien de complir amb l’horari de l’hostaleria, ara han sumat un nou matís. Estan obligats a respectar les mateixes condicions que l’oci nocturn en relació al ball.

CANVIS EN ELS ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

Després de les últimes mesures del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut relatives a els esdeveniments esportius multitudinaris, Sanitat ha modificat l’aprovat en la resolució el dilluns.

Si bé en un primer moment es va decretar limitar els aforaments dels estadis i pavellons de les lligues professionals al 60% (oberts) i al 40% (tancats), ara el percentatge s’ha incrementat. Els espais oberts podran obrir al 100% de la seua capacitat mentre els tancats estaran limitats al 80%.