Sanidad avisa del posible arranque de la cuarta ola y pide
Varias personas caminan por la Gran Vía de Madrid protegidos con mascarillas.

La consellera de SanitatAna Barceló, ha anunciat que en els pròxims dies es llançarà una campanya per a conscienciar a la població sobre la importància de mantenir les mesures de seguretat i de protecció enfront del coronavirus.

Segons ha indicat Barceló “es tracta d’una campanya per a recordar la necessitat de continuar protegint-nos davant unes dates de retrobaments, compres i celebracions” i ha ressaltat que “no podem baixar la guàrdia“.

En aquest sentit, Barceló ha assenyalat que “la pandèmia segueix. La incidència del virus està augmentant en les últimes setmanes de forma constant i frenar-la depèn de tots nosaltres”.  Per això, “voldria insistir en la importància que mantinguem les mesures de protecció. Distància, màscara, llavat de mans i ventilació” ha ressaltat la titular de Sanitat.

En aquest sentit, la consellera ha posat l’accent en la importància de complir amb les mesures de protecció, principalment en determinats ambients, com en celebracions, espais tancats, aglomeracions o carrers concorreguts, ja que són ambients de risc en els quals l’ús de la màscara és fonamental.

No ens podem relaxar. Sóc conscient que portem més d’any i mig convivint amb el virus. Però hem de continuar sent responsables” ha manifestat Barceló.

Sanitat notifica 513 nous casos de coronavirus

La Conselleria de Sanitat ha notificat 513 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens. Amb aquesta actualització, la xifra total de positius se situa en 518.766 persones. Els nous casos per províncies són 123 a Castelló (55.327 en total); 144 a Alacant (190.125) i 246 a València (273.313). La xifra de casos no assignats es manté en 1.

D’altra banda, s’han registrat 271 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta forma, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 518.615 persones.

Els hospitals valencians tenen 207 persones ingressades, 39 d’elles en l’UCI: 59 a la província de Castelló, 6 en UCI; 85 a la província d’Alacant, 24 d’elles en l’UCI; i 63 a la província de València, 9 en UCI.

D’altra banda, s’han registrat sis defuncions de persones amb edats compreses entre els 57 i 94 anys, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 7.871: 860 a la província de Castelló, 3.024 en la d’Alacant i 3.987 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 3.724 casos actius, la qual cosa suposa un 0,70% del total de positius. A més, des de l’última actualització s’han notificat dos brots de 10 o més casos:

  • Ontinyent: 10 casos. Origen social
  • Borriol: 14 casos. Origen educatiu