coronavirus
Personal sanitario valenciano frente al Hospital Universitario la Fe. / EUROPA PRESS

L’índex de la freqüència de contagi del coronavirus continua creixent, una situació que ha alçat alarmes en la Conselleria de Sanitat. Ahir la mateixa consellera Ana Barceló va explicar aquest increment que ha obligat a frenar la desescalada en la Comunitat Valenciana.

Segons Barceló, quan es va sol·licitar el passe a la Fase 1 l’índex de contagi estava en 0’66. No obstant això, el dimarts ja havia crescut al 0’86 mentre ahir aquest es trobava en 0’88. La consellera va recordar que “la part més crítica està en el valor 1”, un valor encara una cosa llunyana però al qual es podria arribar si no es prenen precaucions.

Tal com va explicar el mateix president de la Generalitat, Ximo Puigel repunt de casos s’ha observat en les zones que van canviar a la Fase 1 l’11 de maig. A causa d’això, la Comunitat Valenciana és l’única autonomia que ha optat per romandre una setmana més en aquesta etapa de la desescalada.

No obstant això, es desconeix quins són els municipis més afectats pel coronavirus hui dia. Mentres de moment les dades que es donen són provincials, des del Consell ja han avançat que això canviarà pròximament. L’objectiu de donar les dades per províncies era “no estigmatitzar” per poblacions encara que en breu els proporcionaran per transparència.

Des de la Generalitat han cridat als valencians a “ser prudents” i frenar així la tendència creixent de contagi. D’aconseguir-se, la Comunitat Valenciana estaria preparada per a demanar l’avanç a la Fase 2 la setmana vinent. A més, de passar-se s’entraria en una etapa on ja no hi hauria horaris per a eixir de casa, entre altres avantatges.

AIXÍ HA AVANÇAT EL CORONAVIRUS EN L’ÚLTIMA JORNADA

Durant les últimes 24 hores s’han produït 173 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus. Per  tant, amb aquestes noves altes s’eleva a 10.523 el nombre de persones que ja han superat la malaltia.

Quant a nous contagis, s’han detectat 38 nous casos a través de PCR que eleven a 10.987 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies són 7 a Castelló, 11 a Alacant i 20 a València. De tots els positius detectats, es troben actius 3.249, la qual cosa suposa només el 21,4%.

El dijous es va produir una nova defunció, la qual cosa eleva a 1.400 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 212 a Castelló, 491 a Alacant i 697 a València.