Valencia no pasa de fase
Sanitat traza el plan de desescalada para reabrir el ocio y la hostelería en marzo

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha mantingut aquest dimarts una reunió amb els principals representants de el sector de l’hostaleria i l’oci. L’objectiu ha sigut analitzar i planificar les mesures que arreplegarà el pròxim pla de desescalada previst per a l’1 de març.

Barceló ha plantejat la necessitat que siga una desescalada “amb cautela i amb mesura”. La finalitat del Consell és poder obrir els locals d’hostaleria i oci amb “total seguretat tant per als propis hostalers com per a la ciutadania”.

A la trobada han assistit el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manuel Espinar; el president de la Federació d’Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur), Víctor Pérez; i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

Des del sector de la hostaleria i l’oci han volgut destacar el seu “compromís ferm amb la salut dels ciutadans, perquè sense salut no hi ha economia”. La consellera, per part seua, ha volgut agrair la seua comprensió i col·laboració amb les mesures adoptades.

“VOLEM CLIENTS, NO PACIENTS”

Des de Fotur han presentat una bateria de propostes cara a la desescalada. Entre elles destaca la ampliació de l’aforament a les terrasses perquè abans del tancament estava fixat al 50%; el retorn dels espectacles; i permetre la actuació de DJs.

“Ara la consellera es reunirà amb tots els seus tècnics per a analitzar-les, veure quins seran possibles i avançar en aqueixa desescalada, que és el més important”, ha assenyalat Pérez en l’informatiu de 7 Televalencia.

Segons el president de Fotur, dimarts que ve 23 hi haurà una nova taula de diàleg. Barceló tornarà a reunir-se amb els sectors de l’oci i l’hostaleria amb la finalitat de fixar ja el full de ruta amb la desescalada.

Des de Fotur s’han mostrat “contents” amb la primera trobada i l’han qualificat com “molt positiu”. Encara que encara es desconeixen els passos que se seguiran en la desescalada, Pérez té clar que ha de mantenir-se la prudència i obrir “quan les dades ho permeten”. “Volem clients, no pacients”, ha conclòs.

Imagen
Mesa de diàleg entre Sanitat, Turisme i representants de l’hostaleria i l’oci valencià.

DESESCALADA EN L’ÀMBIT ESPORTIU

D’altra banda, la consellera de Sanitat i el conseller d’Educació i Esport, Vicent Marzà, es reuniran el dijous amb el sector esportiu. L’objectiu és valorar i preparar un full de ruta per a la desescalada de l’esport valencià. No obstant això, des del Consell han assenyalat que tot dependrà del context sanitari de cada moment.