Sanitat anuncia que la Comunitat Valenciana ya ha doblegado la curva de la segunda ola
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en una rueda de prensa.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha aprofitat la seua visita a l’Hospital de Castelló per a fer una valoració de l’evolució de la pandèmia. Barceló ha recordat que va ser després del pont d’octubre quan es van disparar els contagis. No obstant això, ha avançat que ja s’ha doblegat la corba segons les últimes dades.

“Ara estem baixant i ja hem doblegat la corba. Veurem si som capaços de mantenir aquesta situació tenint en compte que tenim un altre pont i hi haurà mobilitat encara que siga dins de la Comunitat”.

La consellera ha tornat a fer una crida a la prudència. A més, ha assegurat que no baixaran “la guàrdia”. “El fet que ara descendim és una trajectòria del virus. Les coses poden tornar a saltar en qualsevol moment, sobretot per la mobilitat i les trobades familiars i socials“, ha declarat.

Barceló ha recordat que el 96% dels brots tenen un origen social i que les mesures imposades cerquen evitar una tercera ona. “El que no volem que passada és que hi haja una tercera ona i tornem a tenir ingressos hospitalaris i persones en UCI perquè puguem entrar en 2021 amb una situació molt millor i més alleujada”, ha assenyalat.

LA CONSELLERA APOSTA PER UN NADAL UNIFORME A ESPANYA

La idea de permetre reunions familiars de fins a 10 persones per Nadal va afermant-se en la Comunitat Valenciana. No obstant això, la Generalitat encara no ha aclarit si aquests grups seran només convivents o “d’altres grups”.

Barceló ha declarat que el seu departament ja ha traslladat les mesures que esperen adoptar al Ministeri de Sanitat. Ara mancada veure quins d’elles es concreten i com afectaran el desenvolupament de les vacances.

Segons Barceló, el seu objectiu és que hi haja un acord “majoritari” a Espanya. La idea de la consellera és evitar que hi haja 17 Nadal diferent. Referent a les reunions, aquestes continuaran sent de sis persones màxim en els entorns socials. No obstant això, cara a les reunions familiars el màxim proposat és de 10. Ara mancada concretar quants grups de convivents es permeten.

Respecte a la mobilitat, Barceló ha recordat la seua meta d’eliminar el tancament perimetral en les dates clau. Això permetria els desplaçaments a altres províncies tant el 24, 25 i 31 de desembre com el 1, 5 i 6 de gener.

A més, la responsable de Sanitat ha insistit en la importància de “evitar aglomeracions”. Per això, ha assenyalat que des de la Generalitat s’ha proposat no celebrar les tradicionals cavalcades de Reyes.