Los jóvenes de 20 a 29 años en el vacunódromo de la Ciudad de las Artes. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

La Comunitat Valenciana comença setmana de canvis en la regulació de la pandèmia. Serà a partir d’aquest dimarts quan arriben les novetats per partida doble amb un nou escenari de la desescalada i de la vacunació.

“A partir del pròxim dimarts, dia 7 de setembre, els 133 punts de vacunació massiva que hi ha distribuïts per tota la Comunitat Valenciana, començaran a immunitzar a la població sense necessitat de cita prèvia“. Així ho anunciava divendres passat la consellera de SanitatAna Barceló, durant la Diputació permanent de les Corts.

A més, els grans centres de vacunació que han servit per a immunitzar a la majoria de valencians tancaran les seues portes. “Aquest procés d’immunització oberta romandrà a la disposició de la ciutadania fins a finals de setembre, que posarem fi a la campanya d’immunització en els grans espais. A partir de llavors, les persones que encara no s’hagen vacunat podran acudir als centres de salut”.

La vacunació dels adolescents avança davant la volta al col·le

Quant al pròxim inici del curs, un de cada dos alumnes majors de 12 anys tindrà la pauta completa. Així mateix, “les classes començaran amb tots els alumnes protegits amb almenys una pauta”.

A més, a les dues setmanes d’iniciar el curs està previst que el 80% dels escolars majors de 12 anys estiga totalment protegit. Per tant, la consellera ha afirmat que “serà un curs segur”. L’objectiu és que el curs es desenvolupe amb una major presencialitat. No obstant això, es mantindran les distàncies de seguretat a les aules; la màscara serà obligatòria i hi haurà grups estables de convivència.