Sanitat anuncia el adelanto de la vacunación entre los menores de 60 años
Colas de vacunación en el interior del Museo de las Ciencias. / GVA

L’inici de la campanya de vacunació entre els menors de 60 anys és imminent. La Conselleria de Sanitat tenia previst arrancar el mes vinent de juny encara que finalment s’avançarà.

La data assenyalada en el calendari és el 17 de maig. A partir de llavors, el grup d’edat de 55 a 59 anys rebrà la seua primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. A més, molts d’ells podrien quedar immunitzats immediatament si finalment se’ls administra Janssen en ser monodosis.

La Conselleria de Sanitat ha avançat que de moment hi ha reservades 100.000 vacunes per a aquest grup. Entre elles estaran de Pfizer i Moderna perquè AstraZeneca segueix descartada per als menors de 60.

CONTINUA LA VACUNACIÓ DELS MAJORS DE 70 ANYS

D’altra banda, totes les persones de 70 a 74 anys de la Comunitat Valenciana hauran rebut la setmana que ve almenys una dosi de la vacuna. De fet, Sanitat està citant a tots els ciutadans d’aquest grup d’edat. En concret, serà la primera dosi per als quals estan sent vacunats amb Pfizer o Moderna; i la immunització completa per als quals reben la vacuna de Janssen.

Les persones d’edats entre 70 i 72 anys estan sent citades en els grans espais de vacunació i estan rebent la cita via SMS. Quant a la població de 73 i 74 anys, Sanitat està administrant la vacuna en els centres de salut. A aquests se’ls està citant via telefònica.

La Conselleria de Sanitat ha posat a la disposició de la ciutadania informació sobre el procés de vacunació contra la COVID-19 per grups d’edat en aquest enllaç: consultar ací. Finalment, Sanitat recorda la importància que tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana comproven que les dades que apareixen la seua targeta SIP estiguen actualitzats. Aquest tràmit es pot realitzar en el següent enllaç: consultar ací.