La sanidad pública valenciana iniciará un
Ximo Puig y la consellera de Sanitat, Ana Barceló, junto al Hospital General Universitario de Castelló

La pandèmia del coronavirus ha posat en relleu la importància de comptar amb un sistema sanitari públic i de qualitat. Amb l’objectiu de “revigoritzar” i “enfortir” la sanitat valenciana, des del Consell han anunciat la posada en marxa d’un “procés de reforma potent”.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha sigut el responsable de comunicar la notícia. Per a iniciar aquesta reforma, ha convocat a professionals sanitaris i a la ciutadania a un “debat social”. Segons el líder del PSPV, “en totes les comissions de reactivació” posades en marxa en els diferents nivells administratius- nacional, autonòmic i local- a conseqüència de la pandèmia de COVID-19, “hi ha un element clau de la resposta de futur: la revigorización i l’enfortiment de la sanitat pública“.

En aquest sentit, Puig ha remarcat la necessitat de “aprendre de les lliçons” de la crisi sanitària. A més, ha instat a treballar per a superar “les febleses” detectades en el sistema sanitari valencià. “Volem una normalitat millorada (…) per a aconseguir la sanitat del segle XXI que volem i necessitem”, ha agregat.

El cap de l’Executiu autonòmic ha mostrat l’agraïment de la Generalitat cap al treball de tot el personal sanitari. A més, ha ressaltat l'”esforç enorme” de tots ells per a atendre els ciutadans durant la pandèmia. També ha valorat positivament l’actitud de la ciutadania, “que ha complit el confinament en un 92% dels casos”.

LA PRIMERA REFORMA SERÀ A CASTELLÓ

Una de les primeres mesures que prendrà en matèria sanitària després de la crisi del coronavirus és l’Hospital General Universitari de Castelló. El president ha anunciat el inici d’un nou procediment de licitació per a la reforma de la seua àrea d’urgències.

La contractació de les obres de millora, el pressupost de la qual era de 4 milions d’euros, es va ajornar a causa de la crisi sanitària. Per això, “s’inicia un nou procés tenint en compte la realitat hospitalària”. Per a Ximo Puig es tracta de “un treball substancial” que enfortirà l'”hospital de referència de la província”.