Sanidad da luz verde a la vacunación anticovid en niños de 5 a 11 años
Una niña recibe la vacuna anticovid de Pfizer. Shawn Rocco/Duke Health, via Reuters

La Comissió de Salut Pública ha aprovat la incorporació dels xiquets de 5 i 11 anys a l’Estratègia nacional de vacunació contra la COVID-19. Aquesta decisió ha estat basada en la proposta realitzada prèviament per la Ponència de Vacunes.

A Espanya hi ha censats 3,3 milions de xiquets d’aquestes edats susceptibles de rebre la protecció enfront del coronavirus. A més, en aquest moment els menors de 12 anys constitueixen el grup d’edat amb major incidència acumulada. Per això, Salut Pública ha aprovat la vacunació d’aquestes cohorts d’edat. L’objectiu és disminuir la càrrega de malaltia i frenar la transmissió en l’entorn familiar i centres educatius.

La Comissió ha destacat la importància de protegir als menors no solament de la malaltia en la seua faceta aguda. També davant possibles afeccions a futur i enfront de la síndrome de COVID persistent.

DATES CLAU DE LA VACUNACIÓ EN XIQUETS DE 5 A 11 ANYS

El passat 25 de novembre l’Agència Europea del Medicament va autoritzar la vacuna infantil Comirnaty de la signatura Pfizer per a la població de 5 i 11 anys. Aquesta vacuna es dispensarà en vials diferents als utilitzats per a la població adulta.

L’arribada de la primera remesa de vacunes pediàtriques a Espanya està prevista per al pròxim 13 de desembre. A partir de llavors es procedirà al repartiment en les comunitats i ciutats autònomes. Com s’ha fet en tota la campanya de vacunació, aquest repartiment es farà de forma proporcional a la seua població diana. L’endemà passat, el 15 de desembre, podrà començar la vacunació infantil.

Així mateix, la Comissió de Salut Pública ha decidisc que l’interval d’administració de la segona dosi siga de vuit setmanes. Amb això se cerca contribuir a incrementar la resposta immune i tenir vacunats a tots els menors amb almenys una dosi.

Cal recordar que a Espanya s’han administrat més de 76 milions de vacunes COVID-19. A més, quasi el 90% dels majors de 12 anys ha rebut la pauta completa. A això se suma que ja s’han administrat més de 5 milions de dosis de reforç.