el pasaporte Covid 19

La vacunació contra la Covid-19 està sent molt efectiva i des del Govern asseguren que el 70% de la població estarà vacunada a la fi d’estiu, període que aprofita la gent per a prendre’s unes vacances. Per tant, pot ser que moltes persones reben la trucada molt lluny de les seues cases. Aquest motiu fa que sorgisca la pregunta: Què passa si em criden per a vacunar-me i estic de vacances?

Silvia Calzón, secretària del Estat de Sanitat, aconsella que mitjançant l’edat, la gent calcule quan li pot tocar el període de vacunació. Si coincideix amb algun desplaçament planejat es deurà comunicar al sistema sanitari perquè es reba la burxada en el lloc en el qual es trobe.

A més, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha precisat que les persones hauran de traure’s la targeta de desplaçats perquè puguen citar-se en altres ciutats.

Al marge dels desplaçaments vacacionals, des de Sanitat han fet una crida a la població per a col·laborar en l’ajuda a persones en situacions de vulnerabilitat com a immigrants irregulars o ciutadans sense llar. Assenyalen que aquests compten amb una major dificultat per a vacunar-se i requereixen de suport per a accedir al sistema sanitari.

Tipus de vacunes segons l’edat

El grup d’edat de 55 a 59 anys rebrà la seua primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a partir del 17 de maig. A més, molts d’ells podrien quedar immunitzats immediatament si finalment se’ls administra Janssen en ser monodosis.

La Conselleria de Sanitat ha avançat que de moment hi ha reservades 100.000 vacunes per a aquest grup. Entre elles estaran de Pfizer i Moderna perquè AstraZeneca segueix descartada per als menors de 60.

D’altra banda, totes les persones de 70 a 74 anys de la Comunitat Valenciana hauran rebut la setmana que ve almenys una dosi de la vacuna. De fet, Sanitat està citant a tots els ciutadans d’aquest grup d’edat. En concret, serà la primera dosi per als quals estan sent vacunats amb Pfizer o Moderna; i la immunització completa per als quals reben la vacuna de Janssen.