caso de legionela

La Conselleria de Sanitat no dóna per finalitzat el brot de legionel·la que ha afectat a la urbanització de Calicanto de Chiva, en el qual s’han vist afectades set persones, una de les quals va morir el passat dia 1 d’agost.

La consellera Carmen Montón ha fet aquest aclariment després que l’Ajuntament de Chiva haja informat en un comunicat que el brot havia finalitzat després de confirmar Salut Pública que no hi havia rastre del bacteri ni en el dipòsit ni en la xarxa. Encara que, la consellera, també ha confirmat que ja no s’ha detectat cap més.

El comunicat del Consistori assegura que, després de la hipercloració del passat 16 d’agost, tots els mesuraments i analítiques han confirmat que no existeix rastre de legionelosis ni en el dipòsit ni en la xarxa. Així mateix, la UTE Aigües de Xiva s’ha compromès a millorar la prevenció, ja que va ser sancionada per la Conselleria de Sanitat per la falta de cloració de l’aigua en diferents punts de la xarxa de proveïment d’aigua de Calicanto.

En el mateix escrit oficial, l’Ajuntament assegura que es mantenen les recomanacions realitzades a la població el passat 16 d’agost. A més, ha enviat un missatge de tranquil·litat a la població i ha demanat confiança en el treball dels professionals de la salut.

Des que es va conèixer la notícia a mitjan mes, el cas no ha estat exempt de polèmica davant la preocupació dels veïns, que han denunciat la falta d’informació. De fet, el coordinador de Política Social del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, va criticar que els veïns seguien sumits en la inquietud davant la falta de respostes des de l’administració autonòmica.

Sobre el mort a Torrent per legionelosis, Montón ha assenyalat que “encara no es pot relacionar amb el brot de Calicanto, perquè cal quadrar dates i altres consideracions”.