La Comunitat acelerará la vacunación masiva con un envío récord de 400.000 vacunas
Centro de vacunación masiva en la Ciudad de las Artes y las Ciencias de València./EFE

La Comissió de Salut Pública ha donat llum verda a la vacunació de tres nous grups d’edat. En concret es tracta dels grups 11, 12 i 13, és a dir, els formats per persones de 30 i 39 anys (grup 11); joves de 20 a 29 (grup 12); i adolescents de 12 a 19 anys (grup 13).

No obstant això, tots ells es podran fondre en un solo al costat dels quals ja estan en marxa. Des de Sanitat han assenyalat que “es podrà anar solapant la captació de diferents grups” donada la major disponibilitat de vacunes i la situació epidemiològica. No obstant això, han remarcat que es continuarà “mantenint l’ordre d’edat descendent”. La finalitat és accelerar la vacunació durant els mesos estivals.

D’altra banda, els tècnics sanitaris també han recordat la necessitat de prioritzar la vacunació d’adolescents en condicions de “molt alt risc” o pertanyents als grups de “grans dependents”. Tots ells hauran de ser vacunats amb el fàrmac de Pfizer perquè és l’única dosi autoritzada per a aquest grup d’edat per part de l’Agència Europea del Medicament (EMA).

A més, des de la Comissió han insistit a tractar de “captar” a les persones majors de 40 que no s’han vacunat encara. Segons assenyalen, conforme baixen els grups d’edat convocats a la vacunació, augmenta el percentatge de “desertors”. Això succeeix per percebre’s una suposada reducció del risc que podria perjudicar els no immunitzats.

AVANÇ DE LA VACUNACIÓ

Actualment, les autonomies estan vacunant a les persones de 40 a 49 anys. No obstant això, ja hi ha algunes com Canàries que han arrancat amb la població de 30 a 39. En les pròximes setmanes de juny, Castella i La Manxa, Andalusia i Navarra tenen previst fer aquest pas. En el cas de la Comunitat Valenciana caldrà esperar a juliol encara que no s’ha precisat la data.

Respecte als adolescents, l’objectiu és procedir a la seua vacunació abans de l’inici del curs. Aquesta tindria lloc en els mateixos centres escolars en la quinzena prèvia a l’arrencada de les classes.