Fuente: EFE

Diumenge passat 4 d’abril, Juan Cala i Mouktar Diakhaby es van enredar per un possible insult racista. Tal va ser la gravetat, que els jugadors del Valencia CF van abandonar el terreny de joc en protesta pel succeït. Avui dia, l’atac a Diakhaby està en mans del Comitè de Competició, que està investigant l’assumpte. Però, si es confirma l’atac xenòfob, quina seria la sanció a Juan Cala?

El Codi Disciplinari considera aquests actes com molt greus segons el punt c de l’article 69. “Les declaracions, gestos o insults proferits en les instal·lacions esportives, que suposen un tracte manifestament vexatori per a qualsevol persona per raó del seu origen racial, ètnic, geogràfic o social, així com per la religió, capacitat, edat, sexe o orientació sexual, així com els que inciten a l’odi o atempten greument contra els drets, llibertats i valors de les persones”.

SANCIÓ D’UN MES A DOS ANYS

Si es confirmara la sanció, el més lògic és que el jugador del Cadis s’expose a l’article 107 relatiu a la repressió passiva de conductes xenòfobes. La sanció serà: d’un mes a dos anys o de quatre o més partits en una mateixa temporada. En aquest cas, la multa econòmica oscil·la entre els 6001 als 18.000 euros.

Dins d’aquest àmbit, està l’article 89 relatiu als actes notoris i públics que atempten a la dignitat i decòrum esportiu que estableix una “multa en quantia de 602 a 3006 euros, inhabilitació o suspensió per temps d’un mes a dos anys o d’almenys quatre trobades, o clausura total des d’un partit a dos mesos”. I en els mateixos termes s’expressa l’article 100 relatiu a les conductes greus al bon ordre esportiu que parla de la mateixa quantia econòmica i una sanció entre quatre i deu partits.