Sánchez pedirá una prórroga del estado de alarma más allá del 26 de abril

Van començar sent 15 dies però aquests podrien finalment convertir-se en dos mesos de confinament. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha avançat que el 26 d’abril no arribarà la fi de l’Estat d’Alarma. El líder de l’Executiu ha assegurat que demanarà una nova pròrroga fins al mes de maig perquè adverteix que per a llavors “no haurem posat fi a la pandèmia”.

Així ho ha declarat Sánchez en la seua segona compareixença davant el ple del Congrés per a aprovar la prolongació de l’estat d’alarma fins al 26 d’abril. “El confinament continua sent una mesura essencial. L’estat d’alarma està funcionant i veiem com l’incendi que va deslligar la pandèmia comença a estar baix control. Comencem a veure el final del camí i no podem fer marxa enrere”, ha explicat.

Respecte al motiu pel qual no demana un decret d’un mes ha sigut clar: “l’oposició diu que em vull saltar el parlament. Preferisc venir cada quinze dies”. Per això, de moment es continuarà fins al dia 26 amb les mateixes condicions de confinament.

QUÈ PASSARÀ A PARTIR DEL 26 D’ABRIL?

Encara que Sánchez ha avançat que hi haurà una nova pròrroga que aconseguirà al mes de maig, les condicions seran diferents. “Haurem de reformular alguns aspectes de la nostra manera de viure però això serà després, encara queda temps”.

El president de l’Executiu ha explicat que els científics han establit uns marcadors. Seran aquests els que determinaran les mesures d’avanç per a tornar a la normalitat. Sánchez ha destacat que se seguiran uns passos “escalonats i molt cautelosos”.

“El Govern està treballant amb un equip que està dissenyant la volta a una nova normalitat amb mesures individuals i col·lectives, d’higiene, sanitàries i tecnològiques per al control de la pandèmia”.