Sánchez propondrá endurecer el Plan de Navidad si no bajan los contagios
El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, durante su intervención en el Congreso.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha llançat un avís als espanyols cara a Nadal. L’Executiu podrà augmentar les restriccions sanitàries en les dates nadalenques si els contagis continuen creixent.

Sánchez ha realitzat aquest anunci durant la seua intervenció en el Congrés dels DiputatsEl líder socialista ha titllat de “preocupant” l’increment de casos que hi ha hagut després del pont de desembre. Un exemple d’això és la Comunitat Valenciana, on el dimarts es va marcar un nou rècord de contagis. Per això, Sánchez ha deixat la porta oberta a l’enduriment de les mesures sanitàries.

“Només de nosaltres depèn no obrir una tercera ona per Nadal”, ha declarat. “El Govern d’Espanya proposarà endurir aquest Pla de Nadal perquè no podem relaxar-nos, baixar la guàrdia”.

Sánchez ha cridat a la població a actuar com si “estiguérem contagiats” ja que assegura que “no ho sabem”. A més, ha recordat la importància de l’ús de màscara; el manteniment d’una higiene constant; el compliment de la distància social; i el romandre aïllat si es presenta algun símptoma compatible amb la COVID-19.

“Gaudim el Nadal a casa”, ha implorat. “No podem relaxar-nos. No podem baixar la guàrdia… Hem lluitat molt tot l’any, units, i estem davant aquest últim esforç”.

20 MILIONS DE VACUNATS AL MIG ANY

El president del Govern també ha destinat part de la seua compareixença a tractar la qüestió de les vacunes contra el coronavirus. Sánchez ha assenyalat que aquestes seran “el principi del fi”.

El líder de l’Executiu ha recordat que la vacuna Pfizer serà la primera a arribar a Espanya, previsiblement per a començar a vacunar entre el 4 o 5 de gener. L’objectiu és que cara a l’estiu hi haja “entre 15 i 20 milions” de ciutadans immunitzats.