Sánchez pone fecha al inicio de la campaña de vacunación contra el COVID-19
05/11/2020 Sánchez presenta el plan de resiliencia POLITICA ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA ECONOMIA ROBER SOLSONA / EUROPA PRESS

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha avançat hui quan podrien arribar les vacunes contra el coronavirus. El mes de maig de 2021 és el moment que el líder socialista ha marcat en el calendari. Una data que coincidiria amb la finalitat de l’últim estat d’alarma decretat pel Govern.

“Les noves vacunes podrien estar llestes per a aqueix moment, acompanyant amb el canvi d’estació. Això ens ajudarà a recuperar progressivament la nova normalitat“, ha declarat.

L’anunci ha tingut lloc a la ciutat de València on el president de l’Executiu ha presentat l’el Pla de Recuperació d’Espanya. Allí Sánchez ha reivindicat que Espanya necessita unitat per a derrotar al virus i superar la pandèmia.

El COVID-19 no entén d’ideologies ni de fronteres, ho hem dit en moltíssimes ocasions. I si alguna cosa hem après tots durant enguany és que només la nostra disciplina col·lectiva pot derrotar al virus“, ha assenyalat. “És cert que vam vèncer a la primera ona. Ens vam demostrar que som capaços de fer-ho però des de llavors continuem lluitant contra el virus”.

DIRECTO | Pedro Sánchez visita Valencia para presentar el Plan de Recuperación de España
Pedro Sánchez y Ximo Puig en la presentación del Plan de Recuperación de España.

SÁNCHEZ DESCARTA APLICAR YA UN NUEVO CONFINAMIENTO

“La segona ona està enfront de nosaltres des de fa setmanes. En conseqüència hem d’actuar amb aqueix mateix esforç, amb aqueixa mateixa resistència i amb aqueixa mateixa moral de victòria amb la qual vam vèncer al virus en la primera ona”, ha matisat.

Sánchez ha explicat que la segona ona de la pandèmia està tenint unes característiques diferents a la primera. Per això ha assegurat que la resposta s’ha d’adequar i “ser diferent”. A més, ha defensat el manteniment de l’estat d’alarma durant els pròxims sis mesos per a “tornar a doblegar la corba com en la primera ona”.

Finalment, respecte a tornar a aplicar un confinament com el viscut el mes de març, el líder del Executiu ha destacat que es necessita un termini de “dues o tres setmanes” per a avaluar el funcionament de les últimes restriccions abans de passar a una estratègia més severa que tornaria a deixar als espanyols sense eixir de les seues llars.