El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat la fi de les mascaretes en exteriors. La data que ha marcat en el calendari és el dissabte 26 de juny. Per tant, els espanyols afronten des de hui l’última setmana d’ús de mascareta obligatòria en espais oberts sempre que puga garantir-se la distància de seguretat.

Segons ha comunicat en la clausura de la trobada del Cercle d’Economia a Barcelona, un Consell de Ministres extraordinari es reunirà dijous que ve. En ell es proposarà que les mascaretes deixen de ser d’ús obligatori en àrees obertes. Per a això, es procedirà a una modificació de la Llei 2/2021 sobre les mesures de prevenció, contenció i coordinació per a fer front al coronavirus.

“Est serà l’últim cap de setmana amb mascaretes en els espais a l’aire lliure”, ha avançat Sánchez. L’anunci arriba tan sols 48 hores després de el seu últim comunicat sobre aquest tema. Va ser el dimecres quan Sánchez ja va avançar que “prompte” deixaria d’usar-se la mascareta al carrer. Va al·legar que aquest fet serà possible per la “velocitat de creuer” en la vacunació. “En uns dies hi haurà 15 milions de persones vacunades amb pauta completa”, va explicar. A més, va assenyalar que “en unes setmanes” el 50% dels espanyols tindran almenys una dosi.

A la vacunació li acompanya el descens de la incidència acumulada. Espanya ha aconseguit baixar del centenar de casos de coronavirus per cada 100.000 habitants. Actualment, la IA dels últims 14 dies està en 96’6, una quantitat que s’espera que continue caent en les pròximes jornades.