José Cuéllar Asunción 24/9/2019 Valencia, Comunidad Valenciana. El alcalde de València, Joan Ribó, recibe al arzobispo de València, Antonio Cañizares.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, s’han reunit a l’Ajuntament amb a l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares. Una trobada de caràcter protocol·lari després de la presa de possessió del nou govern municipal el mes de juny passat.

En aquesta trobada s’ha posat sobre la taula la possibilitat de traslladar sempre la festivitat de Sant Vicent Màrtir a diumenge. En l’any vinent la festivitat es mantindrà el 22 de gener però de materialitzar-se l’acord i ser aprovat pel Vaticà en el 2021 Sant Vicent ja es podria celebrar el tercer diumenge de gener. L’Arquebisbat de valència haurà d’iniciar ara els tràmits per a obtenir el vistiplau del Vaticà.

De traslladar-se ocorreria el mateix que amb altres festes religioses de la ciutat com la Verge dels Desemparats o el Corpus, que se celebren ambdues sempre en diumenge.

Des de totes dues parts consideren positiu el canvi ja que ajudaria a visibilitzar la festa. De portar-se a terme, mínim a partir de 2021, quedaria lliure un festiu local que podria ser incorporat a la setmana fallera, però això està encara per dilucidar.

A més d’aquesta qüestió en la reunió s’ha tractat «sobre els programes i iniciatives, especialment aquells de caràcter social, en els quals l’Ajuntament treballa amb la col·laboració de l’Arquebisbat», tal com ha explicat l’alcalde, qui ha destacat «la coincidència» en els objectius, i la voluntat del Govern Municipal de continuar treballant en les línies de col·laboració amb l’arquebisbat de València.

Per part seua, l’arquebisbe Cañizares ha manifestat la intenció de «treballar junts i en col·laboració, una col·laboració s’intensificarà», i ha conclòs assenyalant que «la bona notícia és que tot va molt bé».