San Silvestre
Participants in a Santa Claus suits jump into the water during the 108th edition of the Copa Nadal Christmas Cup swimming competition in Barcelona s Port Vell on December 25 2017 The traditional 200-meter Christmas swimming race gathered more than 300 participants on Barcelona s old harbour AFP PHOTO Josep LAGO

València comptarà aquest mes de desembre amb una novetat esportiva: la Travessia de Nadal Ciutat de València. La prova, de caràcter solidari i organitzada conjuntament per l’Ajuntament i la Fundació Esportiva Municipal, se celebrarà el diumenge 22 de desembre en La Marina de València amb dos disciplines: 2.000 metres amb neoprè, i 500 metres sense neoprè.

A més, esta competició tindrà un caràcter solidari i es donarà 1 euro per cada nadador participant a Aspanion, Asociacion de Pares de Xiquets Amb Càncer de la Comunitat Valenciana.

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha manifestat la seua “il·lusió” perquè l’esdeveniment “es consolide en el calendari” perquè considera que “els nadadors de València ja poden tenir la seua pròpia Sant Silvestre”. Un projecte que, ha assenyalat Bernabé, “sorgix per una reivindicació del món associatiu a nivell de natació que també els agrada nedar en aigües obertes en un marc incomparable com és La Marina de València”.

Per la seua part, el president de la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana, Marco Ribera, ha incidit que “és una oportunitat de realitzar un esdeveniment social i esportiu que es transforme en una tradició de referència per a tots els veïns i les veïnes, i no el podem desaprofitar”. “No escatimarem recursos perquè es convertisca en una referència, perquè és el nostre objectiu”, ha afegit Ribera.

El president de ASPANION, Jesús María González Marín, ha agraït el suport de les institucions organitzadores i col·laboradores, així com als i les participants que ha qualificat de “valentes” i “herois i heroïnes” ja que “necessitem la solidaritat i generositat de tota la Comunitat Valenciana. “Els diners que es recaptarà és important perquè tota pedra fa paret, i en ASPANION necessitem moltíssimes pedres”, ha conclòs.

PROGRAMACIÓ I RECORREGUTS

A les 08.30 hores, els inscrits i les inscrites recolliran els capells i xips de control, perquè a les 10.00 hores inaugure la prova la competició dels 2.000 metres. A les 11.00 hores serà el torn dels i de les participants dels 500 metres, i a les 12.00 hores s’estipula la fi de la travessia (els nedadors i les nedadores que no hagen acabat a esta hora, seran recollits i recollides per l’embarcació corresponent). Cal destacar, que en totes dues distàncies, l’any de naixement mínim per a participar serà el 2007, tant en categoria masculina com en femenina.

El circuit de 2.000 metres, l’eixida del qual se situa en el moll enfront de l’edifici EDEM, serà a una única volta i constarà de 9 boies en la dàrsena interior de La Marina de València. Pel que fa al de 500 metres, la sortida s’habilitarà en el mateix lloc i el seu circuit, que també serà a una única volta, disposarà de 3 boies.