Burjassot està en festes. Des del 2 d’agost i fins a ben entrada la matinada del dia 16, el municipi viurà uns intensos dies en què s’homenatjarà la figura del seu patró, Sant Roque.

Dies en què no faltaran els trasllats del sant pels diferents barris de Burjassot. Des del dia 4 fins al 10 d’agost, totes les vesprades a les 19.30h tindran lloc els trasllats del sant patró pels carrers del municipi.

El diumenge 4, el patró eixirà de la seua casa, l’Ermita per a visitar les Falles Fermín Galán i García Hernández – Primavera, Mendizábal i Maestro Lope – José Carsí. La imatge de Sant Roque descansarà en la Parròquia Sant Joan de Ribera.

Un dia més tard, el 5 d’agost, des de la citada Parròquia, Sant Roque visitarà les Falles María Ros – Sant Tomas i Nàquera – Lauri Volpi. Aqueixa nit, Sant Roque es quedarà en la Parròquia de la Santíssima Trinidad.

A les 19.30h del dimarts dia 6, la imatge del sant patró eixirà de la Parròquia Santíssima Trinidad i visitarà les Comissions de Pi i Margall – Arturo Cervellera i Isaac Peral – Misser Domingo Mascó. Abans d’entrar en la Parròquia San José Obrer, el patró visitarà també l‘Associació Cultural de les Festes de Santa Gema.

En l’equador de la setmana de trasllats, el dimecres 7 d’agost, Sant Roque eixirà de la Parròquia San José Obrer per a dirigir-se al Barri de les 613 habitatges i visitar després les Falles Llibertat – Teodoro Llorente i Domingo Orozco – Bailèn. Aqueixa nit, la imatge descansarà en la Parròquia Sagrat Cor de Jesús.

D’aquesta Parròquia eixirà el dijous dia 8 per a visitar la Falla Cristóbal Sorní – Maestro Fernando Martín i la Falla Espartero – Maestro Plasència. Aqueix dia el trasllat finalitzarà en la Parròquia de la Nativitat.

Amb l’arribada del cap de setmana, divendres 9 i dissabte 10 d’agost, tindran lloc els últims trasllats del Sant. Així, el divendres la imatge de Sant Roque eixirà de la Parròquia de la Nativitat per a dirigir-se a les Falles Mariano Benlliure – Acequia Tormos i Plaça del Pouet. El Sant descansarà aqueixa nit en la Parròquia de San Miguel.

Per a acabar amb els trasllats, el dissabte 10 d’agost la imatge eixirà de la Parròquia de San Miguel per a visitar l’asil Sequera i tornarà a l’Ermita, a la qual dóna nom, on descansarà fins a la vespra de la seua festivitat.