A partir de hui, IKEA València Alfafar se sumisca al projecte #SalvemosLosMuebles que aposta per orientar el model de negoci de la companyia cap a l’economia circular. La sostenibilitat és un dels pilars fonamentals per a IKEA, que el passat 1 de desembre de 2016 va presentar un projecte pilot a Madrid apostant pel model circular amb l’objectiu d’identificar noves oportunitats al llarg de tota la cadena de valor, des de la matèria primera fins a nous serveis als seus clients.

Este nou plantejament donava resposta, a més, a les tendències de personalització, reparació i mercats de segona mà i es va implementar en un primer moment en les tendes de Madrid amb previsió d’expansió a la resta de mercats en els següents mesos. Així, IKEA València Alfafar és el següent mercat al que arriba este projecte.

Esta nova orientació ve a implantar-se en un context social que està marcat per dades d’experts que estimen que cada llar a Espanya guarda de mitjana 2.000 euros en productes que no usen; a més el 4% dels residus que acaben en l’abocador són mobles i solament el 10% es recicla (Font: European Federation of Furniture Manufactures, UEA).

Per a Carmen Spínola, directora d’IKEA València “davant l’escassetat de recursos, l’economia circular per a IKEA brinda noves oportunitats per a obtenir matèries primeres, noves formes de produir i dissenyar els nostres productes. I alhora, ens obri una infinitat d’oportunitats per a acompanyar al nostre client, més enllà del procés de compra, ajudant-li a viure de forma més sostenible en la llar: com usa, com cuida, com recicla, com reutilitza… els productes.”

Esta nova estratègia té un reflex en el dia a dia de la companyia que es tradueix a donar resposta a les següents parts de la cadena: CUIDA, REPARA, CUSTOMIZA, VEN, DÓNA i RECICLA.

VEN és una de les principals novetats que es presenten hui. Cercar una nova llar per als productes que ja no s’usen, és l’objectiu d’este servei de compra de productes IKEA a clients. D’esta manera, els productes IKEA que s’engloben en una de les categories seleccionades (calaixeres, taules, cadires, vitrines, escriptoris, prestatgeries, armaris i còmodes) i complisquen una sèrie de requisits indicats en la web podran ser adquirits per la companyia que, posteriorment els vendrà en la secció ‘El Desván de las Oportunidades’ situat en les diferents tendes. Segons dades de l’estudi d’IKEA, el 9,5% de les persones ja ven els mobles que no usa.

IKEA a més, impulsa a partir d’avui una nova proposta per a potenciar el RECICLATGE. IKEA arreplegarà a partir d’avui bombetes usades per les quals es podrà triar entre obtenir un descompte per a la pròxima compra en bombetes LED o donar aqueixa gratificació a Save The Children.

IKEA facilitarà als seus clients també la DONACIÓ de tèxtils de llar a Càrites, qui a través el seu projecte tèxtil a València serà l’encarregada de separar i classificar cada peça per a donar-li la destinació més adequada.