La volta a la rutina reobri la polèmica del carril bus

El programa '7alDia' analitza les iniciatives sorgides després de la prohibició de l'estacionament nocturn i fa balanç de la repercussió al sector hostaler.

Al març van sonar les alertes però va ser el 15 de maig quan la mesura es va fer realitat. La prohibició d’aparcar en el carril bus de València entre les 10 de la nit i les 8 del matí va iniciar la seua aplicació i les plaques que permetien l’estacionament nocturn es van substituir per recordatoris de la nova normativa.

Ja han passat quatre mesos des de la posada en marxa d’esta iniciativa impulsada pel regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, però el sector hostelero valencià continua sense acceptar la mesura per les pèrdues econòmiques que asseguren suposar per a ells.

A més d’una recollida de signatures per a tractar de posar fi a la prohibició, els hosteleros cerquen opcions amb les que atraure de nou al públic valencià.

Una de les últimes ha sigut la duta a terme per l’Associació d’Oci i Hostaleria de Russafa Gran Via. I és que per a atraure a clients a la zona cèntrica de València, l’entitat ha arribat a un acord amb cinc garatges privats oferint 1.200 places d’aparcament a un cost de 4 euros la nit. Esta iniciativa se suma així a la duta a terme pel propi consistori en concertar amb diversos pàrquings cèntrics tarifes màximes de 6 euros i mig.