Rutes guiades gratuïtes aquest dimecres per la muralla àrab de València

Recorrer las Torres de Serranos y la ruta por los animales inanimados el Día Internacional de los Monumentos

Aquest dimecres 18 d’abril se celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, per això l’entrada serà gratuïta per a tots els museus, monuments, a més, hi haurà visites guiades per alguns dels llocs més emblemàtics. Hi ha programades sis visites guiades molt especials. La primera d’elles centrada en els refugis antiaeris i el bombardeig de València durant la Guerra Civil. Inclourà l’entrada al refugi consistorial i al del carrer Serrans, recentment inaugurat. Hi haurà dos torns, a les 10 i a les 12 hores, amb 20 persones com a màxim en cadascun d’ells. La reserva telefònica es pot fer a través del número 962081390. En paral·lel a les visites guiades i de forma excepcional, en la Llotja s’oferiran de forma gratuïta 150 audioguías en tres torns: a les 11, a les 13 i a les 17 hores, a raó de mig centenar per torn. Estaran disponibles en valencià, castellà, anglès, francès, italià i rus.

La segona visita guiada se centrarà en la muralla àrab. Començarà a les 10 i a les 12 hores a les Torres de Serrans i arribarà fins a la Galeria del Tossal. Les reserves per a aquesta visita s’han de fer a través del telèfon 962084173. Amb aquest mateix nombre es pot reservar plaça per a altres tres visites guiades diferents: la de la Valentia romana i la seva evolució urbana (des del centre urbà de la ciutat romana s’explicarà la seva fundació i la seva evolució històrica a través de restes arqueològiques), la de les Torres de Serrans i el seu context urbà (per explicar la història urbana de la ciutat durant els segles XIII, XIV i XV) i la de les Torres de Quart (per reflexionar sobre el patrimoni històric de la ciutat). En totes elles els horaris de les visites seran les 10 i les 12 hores i estaran disponibles per a un màxim de 20 persones per visita.

Els animals inanimats també tenen la seva ruta guiada preparada per a aquest dimecres, des de la Porta de la Mar recorrerà l’anell ciclista per comprovar de primera mà la iconografia animal d’edificis, escultures i monuments. Aquesta visita, també per a un màxim de 20 persones, es farà a les 19 hores, tindrà una durada de 90 minuts i s’haurà de reservar plaça prèviament a través del telèfon 962084313.