RunCáncer 2018 arriba a 72 localitats amb 70.000 participants

El circuito de carreras y marchas solidarias más grande de toda Europa recaudó la pasada edición 252.462 euros, un n 72% más que en la pasada edición.

Una de las pruebas de RunCáncer

El circuit RunCáncer-AECC València 2018 segueix creixent, i en la seua IV edició celebrarà fins a 72 esdeveniments esportius, arribant així a un total de 72 localitats de la província de València i reunint a més de 70.000 participants.

RunCáncer és el circuit de carreres i marxes solidàries més gran de tota Europa que aquest 2018 compleix ja el seu quart any.

Aquest 2018, segons les estimacions dels organitzadors, en el circuit participaran més de 70.000 persones repartides entre els 72 esdeveniments esportius que s’han organitzat en la província, van començar al febrer  i finalitzaran al desembre.

Unes dades que demostren que RunCáncer torna a créixer, fent un gran esforç per arribar al major nombre de localitats a la recerca de la vertebració del territori de tota la província de València. Així mateix, sobre la base d’aquestes previsions, AECC València estima que enguany es pot arribar a aconseguir una recaptació d’al voltant dels 300.000 euros.

Un circuit en ascens
RunCáncer 2017 va tancar la temporada el desembre passat amb més de 59.000 participants en les 40 marxes i 21 carreres solidàries organitzades al llarg de l’any. En la seua IV edició, el circuit augmenta aquest nombre i arribarà a 72 localitats, que s’han sumat a aquesta iniciativa saludable i solidària organitzada per AECC València amb l’objectiu d’ajudar en la lluita contra el càncer. Un total de 22 poblacions de València organitzaran carreres amb classificació i altres 50 participaran en marxes no competitives, d’entre 4 i 10 quilòmetres, que ompliran de solidaritat tota la província.

La nova temporada va començar el 4 de febrer amb dues marxes en les poblacions de L’Eliana i Alberic coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer. Serà el tret d’eixida a una edició plena d’esport i solidaritat amb parada a València el 21 d’octubre, en el macro esdeveniment ‘València Contra el Càncer’, una carrera dins del circuit RunCáncer que s’acompanyarà de multitud d’activitats i que en 2017 va reunir a al voltant de 9.000 persones.

Dorsals 100% solidaris
Gràcies a RunCáncer i als seus participants, en 2017 es van recaptar 252.462 euros, un 72% més que en la passada edició. Tota la recaptació ha sigut donada íntegrament a projectes de recerca oncològica, la qual cosa fa de RunCáncer un circuit únic en tota Europa.

Gràcies a aquesta recaptació, AECC València ha repartit sis beques de recerca, una més que en l’edició de 2016. Els beneficiaris han sigut Alba Iglesias, de l’Institut de Biomedicina de València (IBV – CSIC), Arantxa Martínez, del Centre de Recerca Príncep Felipe, Roberto Tébar, de l’Institut de Recerca Sanitària INCLIVA, M. Esperanza Manrique S., de l’Institut Valencià d’Oncologia, Tetiana Melnyk, del Centre de Recerca Príncep Felipe, i Sandra Teixidor, de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe.

Sobre AECC València

AECC València porta més de 60 anys lluitant a València contra el càncer: des del suport a pacients i familiars, la prevenció i la promoció dels hàbits saludables i el suport a la recerca com puntals per a avançar enfront de la malaltia. En 2016 l’entitat va realitzar 79.500 atencions de les quals la meitat es van centrar en suport i assistència psicosocial a malalts i els seus familiars. A més, va destinar més de 580.000 euros per a diversos projectes d’investigadors valencians.

L’associació està formada per més de 300 persones entre treballadors i voluntaris als quals se’ls uneixen més de 6.000 col·laboradors en tota la província i més de 12.000 socis.