Foto: Manolo Guallart

Agrupacions valencianes, musicals i de dansa ballaran aquest dilluns a les 20:30 hores a la plaça de la Verge de València en la tradicional “Ronda a la Mare de Déu”, que aquest any compleix la seva 50 aniversari. El concert estarà dirigit per Fernando Bonete, director de la Banda Municipal de València, formació que participarà en la part musical de la Ronda juntament amb el Orfeó Valencià, mentre que les danses seran a càrrec del Grup de DansesAlimara.

La “Ronda a la Mare de Déu” és una de les cites tradicionals dins dels actes organitzats per la festivitat de la Verge dels Desemparats. Es tracta d’un acte públic i gratuït, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i que cada any congrega a milers de persones. Les actuacions estaran acompanyades per la veu del tenor Vicente Ombuena i de la soprano Carmen Avivar, per la seva banda, el grup Alimara ballarà “El bolerotrobat d´Algemesí” i “La jotilla de Vinaròs”.

La Banda Municipal de València interpretarà les peces “Danses valencianes: Jota valenciana”, de B. Adam Ferrero, i “Al·leluia”, de G. F. Händelinstrumentada per José Ferriz; el Orfeó Valenciàinterpretarà “Va, pensiero (Nabucco)”, de Giuseppe Verdi i instrumentada per F. Bonete; el tenor Vicente Ombuena interpretarà “Au María (Cavalleria Rusticana)”, de PietroMascagni, i la soprano Carmen Avivar, “O miobabbino car (Gianni Schicchi)”, de GiacomoPuccini, instrumentats per F. Bonete.