Francisco Rodríguez, secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, ha participat esta setmana en una entrevista en exclusiva a ‘7alDia’ on ha analitzat el sector agrícola valencià i ha repassat les últimes mesures que està duent a terme el Consell.

Segons Rodríguez és “un moment de canvi, un moment de reestructuració, un moment de construir el futur”, explicant a més que el sector agrícola és un sector “fonamental per al Consell”.

“Estem en un sector que porta molt temps en crisi i ha d’anar adaptant-se a les necessitats del mercat. És un sector que està globalitzat i que requereix reformes estructurals que cal abordar perquè en cas contrari es manté en crisi permanent. Portem moltes campanyes citrícolas i frutícolas on els corts de producció són cada vegada més elevats i els preus estan estables o fins i tot a la baixa”, assenyalava el secretari autonòmic.

Respecte a la Llei d’Estructures Agràries, Rodríguez ha afirmat que és una aposta molt important, “necessitem que els agricultors tinguen un futur i els joves tinguen il·lusió perquè s’incorporen en explotacions amb viabilitat econòmica suficient perquè tinguen un projecte de vida viable i que els agricultors puguen viure del que produixen, per a açò necessitem una Llei d’Estructures que establisca instruments que permeten eixa conformació d’explotacions”.