Constitució Consell 2

L’ajuntament de Rocafort dóna un nou pas per a impulsar la promoció econòmica de la seua horta i crear un lloc de trobada entre els professionals que la treballen, consumidors, veïns i el propi Ajuntament, amb la creació del primer Consell Agrari Municipal, constituït aquest divendres.

“Naix una nova eina per a la promoció econòmica de l’horta i per a la participació ciutadana. Un lloc que suposa una sinergia entre tots els actors implicats, on escoltar als agricultors i a la ciutadania de Rocafort”, apunta l’alcalde, Víctor Jiménez.

Les funcions del Consell seran avaluar la realitat agrària del municipi, els seus problemes i necessitats, així com assessorar els òrgans de govern en assumptes d’interès i en serveis que puguen incorporar-se en el municipi per a millorar la situació, el treball i el rendiment econòmic de l’horta.

“L’horta és futur. La intenció és crear l’instrument per a escoltar les necessitats dels llauradors, que són els protagonistes, i millorar la seua situació de treball en l’horta. També, donar veu a la població perquè opine sobre els temes pràctics quotidians de l’horta”, explica el regidor de medi ambient, Eduard Comeig.

El Consell està format per l’alcalde i el regidor de medi ambient, rerepresentantes de AVA-Asaja i de la Va unir de Llauradors, de la Real Séquia de Montcada, dels horts municipals i del moviment veïnal del poble. En la sessió del divendres també es va triar a un representant dels llauradors de l’horta de Rocafort per a formar part del Consell.

El ple de l’Ajuntament va aprovar a l’abril per unanimitat aquest òrgan. Alguns dels temes de major interès són la millora de vies i infraestructures, la defensa contra plagues, la vigilància rural o la promoció comercial dels productes locals, entre altres qüestions. El Consell podrà proposar mesures per a impulsar el desenvolupament rural i les condicions de treball i de renda dels agricultors, així com qualsevol iniciativa d’interès general per a la comunitat agrària del municipi.