El robo de cables de la vía ferroviaria de Massalfassar provoca un incendio
Incendio generado por el robo de cables de la instalación eléctrica de la vía ferroviaria de Massalfassar.

El robatori de mil metres de cable de coure ha provocat un incendi en l’estació de tren de Massalfassar. A causa de les flames, s’han generat retards i nombroses afectacions ferroviàries. Segons han informat  fonts de Adif, l’altercat s’ha registrat aquesta nit sobre les 00.30 hores.

Pel que sembla, la crema ha sigut ocasionada com a conseqüència del furt d’un quilòmetre de cable que formava part de l’electrificació de la via. A causa de l’incendi, l’edifici de l’estació de Massalfassar ha quedat destrossat. A més, els sistemes informàtics que gestionaven el trànsit de trens entre Puçol i Alboraia ha quedat inutilitzable.

El robo de cables de la vía ferroviaria de Massalfassar provoca un incendio
L’estació de tren i els sistemes informàtics totalment calcinats per les flames.

El sinistre també ha afectat els sistemes de senyalització i comunicacions de l’estació. Així mateix, totes les instal·lacions de seguretat en aquest tram de la localitat de Massalfassar han quedat inservibles.

RETARDS I CANCEL·LACIONS EN LA XARXA DE RODALIES

Com a conseqüència de l’incident, s’han registrat diverses afectacions i retards de trens de Rodalies en diferents línies. Tant la C5 (València-Caudiel) com la C6 (València-Castelló) han patit canvis en els seus horaris i freqüència de trens.

Els trens de mitjana i llarga distància també s’han vist afectats per les conseqüències ocasionades pel robatori, segons han informat des de Renfe. Entre les incidències registrades en la línia C6, es troba la reducció d’oferta d’enllaç en aquesta línia que connecta València amb Castelló. Així, s’ha establit una freqüència de un tren per hora en cada sentit entre totes dues ciutats. Cal destacar que anteriorment, viatjaven tres en el mateix període de temps.

Per part seua, la línia C5 està registrant retards als seus trens. Respecte als serveis de llarga distància, l’Euromed i l’Intercity que uneixen València i Barcelona, pateixen retards de 40 minuts.

Quant a la línia d’alta velocitat (AVE Madrid-Castelló), s’ha establit un pla alternatiu per carretera entre València i Castelló en totes dues adreces. Prèviament, aquesta línia d’alta velocitat comptava amb dos trens per sentit.

DIVERSES UNITATS DE BOMBERS ES VAN DESPLAÇAR A l’INCENDI

Fins al lloc del robatori i l’incendi s’han desplaçat equips de manteniment d’Adif. També han comptat amb la col·laboració de nombrosos efectius de bombers per a sufocar les flames a primera hora del matí d’aquest dimarts.

El robo de cables de la vía ferroviaria de Massalfassar provoca un incendio
Diverses unitats de bombers sufocant les flames de l’incendi de l’estació de tren de Massalfassar.

Els tècnics es troben valorant els danys ocasionats i ja treballen en la reparació i reposició dels sistemes ferroviaris. S’espera restablir el trànsit habitual com més prompte millor encara que no hi ha una previsió concreta de moment.

Per part seua, la Guàrdia Civil ha obert una investigació per a aclarir els fets i trobar al/els responsables del robatori. Ara com ara, no s’ha produït cap detenció.