jazz

Hui a les 21:30 hores comença el XXIII Festival de Jazz del Palau de València amb el tradicional concert gratuït a l’aire lliure, dins del recinte habilitat als Jardins del Palau i, que enguany serà tot un espectacle de frenètics ritmes llatins amb el programa “Pepe Rivero Yoruba Latin Project”.

Este projecte naix de l’obra simfònica “Yoruba Suite” creada pel reconegut pianista i compositor cubà Pepe Rivero, dedicada a les deïtats africanes, encara molt presentes en la cultura i religió cubana. Unes deïtats que arribaren a Cuba pels esclaus africans capturats, en la seua majoria de l’actual Nigeria i on practicaven la religió Yoruba.

És per això que es podrà escoltar les arrels de la música popular d’aquell país on estan molt presents els cants, ritmes i pregàries als Orishas (sants), tots ells desenvolupats amb un llenguatge folklòric, Simfònic i Jazzístic, que seran interpretats pel mateix Rivero, Reinier Elizarde “El Negrón” (contrabaix), Michael Olivera (drums), Yuvisney Aguilar (percussió i tambor bata),  Akinsola (veu i percussió), Marina Lledó (veu), Bobby Martinez (saxo) i Manuel Machado (trompeta).

No hay descripción de la foto disponible.Segon concert gratuït

L’endemà a les 20.15 hores, serà la Banda Municipal qui protagonitze el segon concert del Festival, també gratuït i als Jardins del Palau, amb un original i sorprenent projecte de fusió amb l’artista Martirio. Esta edició està caracteritzada per la varietat i qualitat, amb una gran representació de gèneres per a tots els públics com el jazz ortodox de Kenny Barron, crooners com Gregori Porter i altres grans veus com Madeleine Peryoux i Bobby McFerrin i el jazz contemporani  d’Abe Rábade i l’Orquestra de València.

A més, El jazz valencià està representat en diversos projectes de molta qualitat. L’Orquestra de València actuarà dins del Festival Serenates al centre Cultural La Nau, amb un concert solidari a favor de Galgos 112, que serà dirigit per Beatriz Fernández i amb el trompetista Rubén Simeó i el pianista Óscar Oliver. També amb l’artista Abe Rábade i el seu trio, presentant el projecte “Tránsitos”.

A la Sala Rodrigo actuaran Nes, la nova revelació del jazz mediterrani, Perico Sambeat’s Electric Bath Ensemble, amb un tribut a Don Ellis i, Albert Palau’s Flight Mode Quintet / Vicente Espí Cuarteto. Com també estarà present en tots els concerts als barris i Pobles de València durant el mes d’agost.