2021 és la data en la que el Nou Mestalla hauria d’estar finalitzat, dos anys abans que tinga lloc l’enderrocament de l’actual estadi situat en l’Avinguda d’Aragó. No obstant açò, les obres continuen parades des de febrer de 2009 i segueix sense haver-hi una data fixada per a la represa de les obres.

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha pronunciat hui en este aspecte assegurant que des de l’Ajuntament han sigut “compressius” amb el retard de l’equip de Peter Lim. No obstant açò, ha volgut remarcar que la compressió del consistori valencià “no va a ser eterna” i ha demandat al València C.F. que actue amb “la màxima celeritat”.

Ribó ha realitzat estes declaracions durant la celebració de ‘Los Desayunos de la Agencia Efe en el Colegio de Abogados de Valencia’, dotze dies després de que Carlos Galiana, regidor de Comerç, i Anaïs Menguzzato, regidora de Seguretat Ciutadana, anunciaren que anaven a visitar el nou estadi amb la finalitat de comprovar la situació de l’obra i ser més rigorosos en la concessió de les llicències. No obstant, este recorregut va quedar suspès i va ser substituït per una reunió tècnica entre el club valencià i responsables municipals a pesar que l’alcalde ha assenyalat que la visita tindrà lloc pròximament.

Situación actual de las obras del Nuevo Mestalla.

Així serà el Nou Mestalla

Va ser fa més de sis mesos, a l’octubre de 2017, quan el València C.F. va presentar el quart disseny del Nou Mestalla. L’obra de l’arquitecte anglés Mark Fenwick anava a tindre un aforament inicial de 75.000 afeccionats, una xifra que finalment s’ha reduït a 61.500 amb el que l’afició podrà gaudir d’una major comoditat ja que s’augmentarà l’espai entre els seients entre un 10% i un 15%, però que podrà ampliar-se a 5.000 més per a projectes que ho requerisquen així com per exemple una possible final de la Champions League.

A més, el projecte aposta per un estadi “obert”, amb més llum i una façana que permeta als espectadors mirar l’entorn de la ubicació: l’avinguda Corts Valencianes, lloc on es troba l’escultura de la Dama Ibèrica de Manolo Valdés i el Palau de Congressos dissenyat per Norman Foster.

Al Nou Mestalla se li afegirà també una zona comercial i de restauració, igual que posseeixen grans estadis com el Santiago Bernabéu, que estarà situada en la zona subterrània de l’estadi així com un poliesportiu públic que situat en la cantonada de Doctor Nicasio Belloch i Amics del Corpus.