Ribó llama a los valencianos a
Una patrulla de la Policía Local de Valencia controla la calle Colón.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet una crida a tots els ciutadans de la capital del Túria a autoconfinarse. Ribó ha assegurat que “és molt important que la gent estiga a casa el màxim possible, que es confine al màxim de les seues possibilitats”. A més, ha demanat als valencians que respecten “escrupolosament les normes marcades per la Generalitat”.

Respecte a aqueixa normativa autonòmica, l’edil ha sigut clar: “a alguns ens agradaria que fóra una mica mes estricta”. D’aquesta manera, Ribó ha manifestat el seu suport a la iniciativa de Mónica Oltra de confinar. “És un moment molt preocupant”, ha assenyalat, “s’han de prendre totes les mesures a tots els nivells de prevenció”.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tornat a descartar el confinament. “Hi ha marge encara per a arribar a altres mesures abans d’un confinament domiciliari, que també té conseqüències molt negatives sobre la salut. És competència estatal però, en qualsevol cas, seria l’últim espai possible”, ha assegurat.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana compta actualment amb unes de les mesures “més restrictives d’Espanya”. A més, seguint el discurs de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha recalcat que ja s’està vivint “un semiconfinamiento”.

El líder del PSPV ha avançat que en els pròxims dies s’avaluaran els resultats de les últimes restriccions. En funció de la situació epidemiològica, el Consell prendrà “les mesures que corresponga”. No obstant això, ha afegit que “no per augmentar les mesures augmentarem la capacitat de resposta”.

Ribó llama a los valencianos a "confinarse al máximo"
Ximo Puig i Joan Ribó en la reunió de la taula institucional juntament amb els alcaldes de València i Alacant i els presidents de les Diputacions.

120 MILIONS D’AJUDES PER A l’HOSTALERIA I L’OCI

Tant Puig com Ribó han coincidit aquest matí en la reunió de la taula institucional per a abordar les mesures econòmiques que es destinaran per a la recuperació de la Comunitat Valenciana.

En ella s’ha acordat un fons específic de 120 milions d’euros. Aquesta quantitat es destinarà a ajudar les empreses i persones autònomes afectades per les restriccions. La Generalitat aportarà un 50%, les Diputacions provincials un 30% i els Ajuntaments un 20%.

“Hi ha molts milers de persones autònomes que estan patint la situació” econòmica derivada de la pandèmia, ha manifestat l’alcalde. “Volem ajudar-los per part de l’Ajuntament i altres institucions a eixir d’aquesta situació”.

Ribó ha parlat de diverses “mesures que comencem a prendre aquesta mateixa setmana per a ajudar a tots els sectors implicats”. Així, ha informat que la Junta de Govern aprovarà aquest divendres “una sèrie de modificacions de caràcter fiscal per a rebaixar o eliminar les taxes”.

En concret, es rebaixarà la taxa de clavegueram i se suspendrà la taxa de taules i cadires; la taxa de mercats extraordinaris; i la taxa de quioscos. Aquestes mesures s’aplicaran “en principi durant sis mesos, però deixant-ho obert a si la situació es prolonga”.