Fiesta fallera de un colegio de Valencia.
Fiesta fallera de un colegio de Valencia.

Els estudiants de la ciutat de València podrien quedar-se sense vacances falleres. L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, està considerant la petició realitzada pel Consell de suspendre les vacances d’aquestes Falles inexistents per a evitar aglomeracions.

Ribó ha declarat que la recomanació “arriba tard”. No obstant això, ha assegurat que encara “hi ha temps per a arreglar-ho”. Així ho ha comunicat aquest matí l’edil en declaracions als mitjans sobre quina decisió prendrà la ciutat després de la insistència del president de la Generalitat, Ximo Puigllançada dijous passat després de la Mesa Interdepartamental.

“Evidentment els xiquets sense classe és un indicador d’una festa que no existeix. No és una bona situació per a la pandèmia”, ha explicat el alcalde. Per això ha assenyalat que han suggerit al Consell Escolar canviar els dies de vacances falleres a altres dates que “creguen convenients”. “Des d’avançar les vacances, fins a posar un dia de pont”, ha assenyalat.

El Consell Escolar es reunirà aquest dijous a les 17.30 hores. En aquesta trobada es decidirà definitivament si els dies 16, 17 i 18 de març continuen com a festius. Si pel cas contrari s’eliminen aquestes vacances, els col·legis tindrien altres tres dies de lliurança més endavant.

LES DATES DE LES FALLES 2021 ENCARA A DECIDIR

Referent a quan se celebraran les Falles 2021, Ribó ha assenyalat que el millor serà decidir-ho quan la major part de la població haja sigut vacunada.

L’alcalde ha reiterat que no hi haurà festes durant el primer semestre de l’any. A més, ha assenyalat que tampoc pot determinar quin percentatge d’habitants estaran vacunats per a l’estiu encara que creu que serà “el més ampli possible”.