Los centros de Ribera Salud realizan el 80% de sus consultas de forma virtual

Durant aquestes setmanes en el qual l’Estat d’Alarma ha confinat en els seus domicilis a la població, les noves tecnologies s’han convertit en el millor aliat per a evitar eixides innecessàries. En aquest sentit, els departaments de salut de Torrevieja i Vinalopó compten amb l’eina YoSalud, una aposta decidida Ribera Salud per la transformació digital. Gràcies a YoSalud els pacients poden seguir amb les seues consultes habituals sense necessitat de traslladar-se al centre sanitari.

YoSalud permet que el pacient accedisca a la seua informació sanitària d’una manera fàcil, àgil i fiable des de qualsevol lloc, evitant desplaçaments innecessaris i interaccionant amb professionals sanitaris de forma directa i ràpida. Suposa també una eina de treball clau per al professional sanitari, ja que aconsegueix un millor i major control dels pacients, especialment dels crònics. Es redueixen les consultes administratives en la consulta presencial i garanteix una correcta comunicació amb pacients i/o cuidadors.

Actualment, YoSalud compta amb més de 69.500 usuaris en el Departament de Salut de Torrevieja i 68.000 usuaris en el del Vinalopó que gestionen la seua salut a través d’aquesta eina. Del total d’usuaris de cada àrea, 4.368 pacients del Departament de Torrevieja i 5.176 del Vinalopó han fet ús des del passat 1 de març de la plataforma de comunicació online amb el seu metge o infermer, la qual cosa ha suposat un increment del trànsit de. 400%, amb 180.787 missatges gestionats per 198 professionals sanitaris.

Avantatges de YoSalud

Qualsevol pacient que es registre en la plataforma pot gestionar les seues cites directament des de casa, evitant desplaçaments innecessaris. A més, té accés a la consulta dels seus antecedents i pot aportar documents a la seua història clínica. També pot veure els seus informes d’alta, analítiques, consultes i citologies.

Sens dubte, xatejar amb el metge i infermer de referència és una de les possibilitats més valorades. Això permet la resolució de dubtes sense necessitat de desplaçament.

Com registrar-se en YOsalud?

Els pacients pertanyents a aquests departaments de salut poden registrar-se accedint a les pàgines web www.torrevieja-salud.com i www.vinaloposalud.com. A continuació, han de realitzar el registre. Per a això han d’introduir les seues dades personals: SIP, mòbil, centre de salut i data de naixement. Aquestes dades són verificades i el pacient rep un SMS amb la contrasenya per a accedir al portal.