Los Reyes Magos no llegarán a Valencia con linternas: así será el alumbrado navideño
La pista de hielo iluminada en la Plaza del Ayuntamiento de Valencia.

Amb la crisi energètica en la qual viu sumida Europa, són molts els que es pregunten què passarà amb el Nadal. València ja ha eixit de dubtes i s’ha confirmat que haurà il·luminat nadalenc com a marca la tradició.

La regidora de Gestió de Recursos del Ajuntament de ValènciaLuisa Notario, ha confirmat en 7 Televalencia que no afectaran les retallades derivades de la crisi energètica.

“El 20% d’estalvi en llums nadalenques del qual parlava la Generalitat Valenciana és una recomanació. En el nostre cas no es retallarà perquè el 100% de l’enllumenat nadalenc és eficient. Per això, no hi haurà retallades en aqueix sentit”, ha assegurat Notario.

La regidora de Compromís ha fet broma amb què “els Reis Mags no arribaran a València amb llanternes”. Segons ha assenyalat, València estarà ben il·luminada i fins i tot les llums arribaran “a algun barri més“.

La setena tenienta d’alcalde també ha avançat que enguany hi haurà algunes novetats. “No seran canvis substancials però sempre ens agrada introduir nous elements“, ha afirmat.

Hi haurà alguna novetat interessant però mantenint aqueixos criteris que portem aplicant des de fa diversos anys com la sostenibilitat, l’eficiència energètica i el més important: la descentralització. Ens sembla molt important descentralitzar l’enllumenat i la instal·lació en barris i pobles”.

El que sí que podria canviar en matèria d’il·luminació de Nadal és l’horari. Es remena que l’Ajuntament reduïsca les hores d’enllumenat per a complir amb la llei d’estalvi energètic que va entrar en vigor el passat estiu. Serà aquest dijous, 10 de novembre, quan el consistori revelarà com serà la il·luminació nadalenca per a les pròximes festes.