Felipe
GRAFCVA5852. BÉTERA, 20/06/2019.- El rey Felipe VI, bromea con un grupo de policías militares que han participado en de los supuestos del ejercicio militar "Angel Guardián 19", que se desarrolla en la base Jaime I de Bétera (Valencia). EFE/Manuel Bruque

Aquest dimecres, 25 de maig, el Rei Felipe VI visitarà la Base Militar Jaume I de Bétera. En concret assistirà a la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD) que compta amb personal aliat de les 11 diferents nacions que ho integren.

La visita tindrà lloc només 48 hores després de la trobada amb Joan Carles I després de dos anys sense veure’s. L’Emèrit ha abandonat avui Sanxenxo després de tres dies de regates per a volar a Madrid. Ha sigut sobre les 09.30 hores quan l’avió privat ha aterrat en l’Aeroport de Torrejón. Posteriorment un monovolum gris l’ha traslladat a Sarsuela.

A les 10.05 hores, Don Juan Carlos ha arribat a la que va ser la seua pròpia casa durant 50 anys i que ara ocupa el seu fill Felipe VI en companyia de Donya Letizia Ortiz i les seues filles. Durant la seua entrada, l’Emèrit ha saludat des de la finestreta del copilot al mig centenar de persones que s’han amuntegat a la porta batent banderes d’Espanya.

El Rei Juan Carles havia avançat que venia per a “normalitzar-lo tot” i esperava “moltes abraçades”. A més, del retrobament amb el seu fill, l’ex Monarca també es reunirà amb Donya Sofía i la seua germana, la Infanta Margarita. Ara com ara es desconeix si transcendiran imatges oficials perquè Casa Reial ho ha catalogat de “compromís personal”.

Unes cinquanta persones concentrades a la porta de Zarzuela per a donar la benvinguda a Don Juan Carlos. / EUROPA PRESS

L’Emèrit romandrà al voltant de sis hores en Zarzuela abans de tornar de nou a Abu Dhabi. No obstant això, aquest no serà l’únic viatge que realitze a Espanya. Don Juan Carlos espera normalitzar els seus viatges i tornarà una altra vegada a mitjan juny.

AIXÍ ÉS EL CUÁRTEL DE BÉTERA QUE VISITARÀ EL REI

Després de la seua visita al CGTAD, Don Felipe recorrerà les instal·lacions del Regiment d’Operacions d’Informació nº1. Aquest reuneix les capacitats d’enllaç, comunicació i interacció personal orgàniques en l’Exèrcit de Terra. La seua funció principal és establir i mantenir l’enllaç de les unitats militars desplegades en missions de manteniment de pau amb la població civil de la zona d’operacions.

Aquest regiment és l’única unitat de les Forces Armades que compta amb aquestes capacitats. Compta amb una àmplia experiència en aquesta mena d’operacions perquè ha participat en zones de Bòsnia; Kosovo; l’Afganistan; Líban; Mali i el Senegal. Una de les seues últimes actuacions va ser durant l’evacuació de Kabul a la fi d’agost d’aquest any 2021.

La Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat, també materialitza el compromís que Espanya té amb l’OTAN. Per això, una gran part dels militars de la caserna treballen braç a braç amb personal aliat de diferents nacions.