Los colegios valencianos cambian el protocolo Covid con la nueva vuelta al cole

Estrangular-se per diversió, gravar-ho i difondre el vídeo per xarxes socials. Així és ‘El joc de la mort’ o el ‘Mataleón’, el perillós repte viral que triomfa entre els adolescents espanyols i que quasi li costa la vida a un estudiant valencià.

Va ser dimecres passat quan van saltar les alarmes en un col·legi del districte de Patraix. Un xic de 13 anys havia quedat inconscient en ser estrangulat per un altre company per a complir un repte de TikTok.

Segons ha informat el diari Levante EMV, va ser la pròpia víctima la que va donar el consentiment a l’estrangulació. L’amic d’aquest volia demostrar entre bromes que el famós vídeo en el qual s’estreny amb els braços el coll d’una altra persona fins que perd el coneixement no era perillós. No obstant això, en realitzar la mateixa pràctica el xiquet va caure inconscient.

Els professionals del centre públic van donar l’alerta al 112 i una ambulància del Suport Vital Bàsic (SVB) es va traslladar fins al col·legi. Allí van atendre el menor estrangulat que ja havia recuperat el coneixement. No obstant això, ho van evacuar per precaució a l’Hospital Doctor Peset on va acabar de recuperar-se aqueix mateix dia.

L’estudiant que va practicar l’estrangulació es va penedir en l’acte en veure al seu amic desplomat. Des del col·legi han manifestat que és un bon estudiant i es va quedar “molt malament” després del succeït.

Per a fortuna de tots dos, el dijous el centre va recuperar la normalitat i els dos menors van tornar a les aules. El director del col·legi va ser classe a classe explicant la perillositat i riscos que comporta imitar reptes virals.

En 2019 aquest mateix joc ja va provocar l’ingrés hospitalari de diversos estudiants espanyols. Aquests havien perdut el coneixement i s’havien colpejat el cap després de caure a terra imitant el repte.